eSport Futsal Dinamo

S obzirom na to da je e-sport jedna od najbrže rastućih industrija na svijetu, i sve veći broj mladih Dinamovaca igra video-igrice, Futsal Dinamo pokrenuo je e-sport momčad s ciljem kako bi dospio do te brzo-rastuće publike i poslao im poruku:

„Igranje video-igrica može, ali škola, sport i Dinamo moraju biti važniji!“

Promocija sporta i ljubavi prema Dinamu i dalje su temelj ovoga kluba i od toga u niti jednom trenutku nećemo odstupiti. U ovaj smo projekt, između ostalog, ušli kako bismo vratili mlade na sportska igrališta i Dinamove utakmice.

Potencijal e-sporta prepoznali su najveći sportski klubovi svijeta. Danas, gotovo svi nogometni „giganti“ imaju i svoju e-sport momčad.

Futsal Dinamo u trenutku pokretanja bio jedini hrvatski klub koji ima svoju e-sport momčad, koja je pokrenuta 6. listopada 2019. na Članskom turniru u igri FIFA 20, a prvi nastup naša e-sport momčad imala je na e-Dinamo Cupu koji se održao na stadionu Maksimir, 12. listopada 2019., zanimljivo, na petu obljetnicu prve službene utakmice koju je Futsal Dinamo odigrao od kada klub funkcionira prema članskom modelu.

eSport Futsal Dinamo

eSport Futsal Dinamo – osnivanje momčadi (12.10.2019.)

Za sudjelovanje u e-sport momčadi Futsal Dinama potrebno je zadovoljiti nekoliko kriterija. Naši igrači tako moraju biti:

1. Članovi kluba
2. Sportaši
3. Odlični učenici, studenti ili zaposleni

Kao najistaknutiji igrači naše e-sport sekcije do sada su se pokazali junior Andrija Vrcan (osvajač turnira u Dubravi, 3. Standardnog Dinamovog online turnira, a na prvenstvu Hrvatske stigao je do četvrtfinala) i junior Filip Novak, prvak Hrvatske u video-igri FIFA 19.

> Andrija Vrcan: velika mi je čast završiti među Top 8 hrvatskih igrača

Uz njih, nastupe za e-Futsal Dinamo još su upisali Tomislav Hercigonja, Tomislav Špiljar, Ajdin Ridžal, Josip Purgar, Joško Gudeč, Max Milojević i Filip Capar.

eSport Futsal Dinamo – ProClub Mod

Od početka sezone 2020/21, Futsal Dinamu priključila se prava eSport momčad! Igrači koji su igrali FIFA-u u pro club modu (svaka osoba kontorlira svojeg igrača na terenu) postali su eFutsal Dinamo.

> Kapetan eFutsal Dinama: Čast nam je predstavljati klub u virtualnom svijetu 

eDinamo se natječe u Virtual Pro Gaming Late Night ligi i VPG Weekend Premier ligi, a u prvoj sezoni VPG LN lige osvojili su treće mjesto. Veliki broj naših igrača igra i u Pro Club reprezentaciji Hrvatske.

> 9 igrača Dinama predstavlja Hrvatsku u borbi za Svjetsko prvenstvo

Dinamovi online turniri

Za vrijeme samoizolacije zbog pandemije koronavirusa koji izaziva bolest Covid-19 i koji je paralizirao cijeli svijet u prvoj polovici 2020. Futsal Dinamo je pokrenuo Dinamove online turnire u video-igri FIFA kako bi zabavio navijače i javnost u vrijeme samoizolacije i skrenuo im misli s crnih tema s kojima smo svakodnevno okruženi.

Turniri se igraju u video-igri FIFA 20, a do sada je održano 7 online turnira u dvije kategorije.

Prva online utakmica

Futsal Dinamo i Uspinjača Gimka su 27. ožujka 2020., na dan kada se u Domu sportova II trebala odigrati posljednja utakmica regularnog dijela prvenstva 1.HMNL između ta dva kluba, odigrali prvu e-sport utakmicu između dva hrvatska sportska kluba u povijesti. Futsal Dinamo predstavljali su juniori Filip Novak i Andrija Vrcan, a Uspinjaču Gimku seniori David Mataja i Ivan Obšivač. Futsal Dinamo je na kraju slavio 2-1-1, a do pobjedničkog pogotka u četvrtoj utakmici Novak je stigao u 93. minuti utakmice protiv Obšivača.

Informacije o Dinamovoj eSport momčadi možete pronaći na službenoj Facebook i Instagram stranici eFutsal Dinama.