Kao što smo najavili u prethodnim tjednima, Futsal Dinamo ostvario je suradnju sa sjajnom Zonom Dinamo, platformom na kojoj možete naći i forum koji se tiče našeg Kluba. Pozvali smo članove i navijače da tamo postavljaju pitanja kandidatima uoči izbora koji su na rasporedu sutra, a donosimo Vam odgovore Matije Đulvata, jedinog kandidata za poziciju predsjednika.

• Postoji li plan i program za mandat? U financijskom, rezultatskom i organizacijskom smislu – kvantitativno odgovoriti, gdje će biti klub na kraju mandata novog predsjednika na temelju čega se može napraviti komparacija učinjeno/ispunjeno?

Naravno, postoji plan i program za sljedeći mandat kojeg ću predstaviti na Izbornoj skupštini u petak u dvorani Martinovka s početkom u 20 sati te ovim putem još jednom pozivam sve vas koji ste u mogućnosti da dođete na skupštinu i upoznate se sa svim detaljima programa i postavite bilo kakvo pitanje o funkcioniranju kluba – rado ću vam na sva pitanja odgovoriti.

• Znamo da u sportu nekada ne pobjeđuju samo najbogatiji klubovi, već najbolji, ali… Kada bi se podvukla crta danas i u postojanju i radu 7 godina kluba u odnosu na bogatije konkurente koliko bi godišnje Futsal Dinamo trebao minimalno novaca da bude i financijski potkovan i glavni konkurent za osvajanje naslova prvaka?

Ovo je problematika koju nije lako objasniti jer jedno je klub, a drugo je momčad. Naši konkurenti (ne svi, da se netko ne uvrijedi) ni izbliza nemaju toliko aktivnosti ili toliko posla kao što ima Futsal Dinamo. Oni uglavnom ovise o jednom sponzoru koji, dok je tu, održava klub tako da on ima smisla i postoji. Tom sponzoru je bitno da uzme najbolje igrače i plati ih, iako su često ti igrači i bez ugovora pa se teško može reći kolike su to cifre, mada se među nama to sve zna otprilike. Onda, ako se ostvari rezultat ili dok je taj sponzor zadovoljan, klub postoji, a često se zna desiti da par godina nakon, kad se rezultat ostvari, klub se jednostavno ugasi. Primjer su bivši prvaci Orkan, Gospić, Nacional, Glama, Sokoli, Potpićan, a postoje još i natječu se samo Novo Vrijeme, Split i Uspinjača koja je preživjela katarzu.

Da ne okolišam previše s odgovorom: za hladni pogon kluba je potrebno 2 milijuna kuna, a za nivo više je potrebno 4-5 milijuna. Tada bi klub postao profesionalan u svim svojim segmentima.

• Kakvi su vam planovi vezano uz školu futsala, posebno njen razvoj u budućnosti?

Škola raste iz godine u godinu, a uspjeli smo i pronaći voditeljicu škole Petru Mandić Jelasku koja je jako stručna i koja je već u ovih nekoliko mjeseci podigla školu na višu razinu. Sad se rade planovi za daljnji razvoj. Nije lako pronaći ambiciozne i kvalitetne ljude, a mi smo to uspjeli. Škola se iz Megatona i Doma sportova proširila na novu lokaciju SC Fairplay u Jazbini, a dodana je još i Martinovka kao pomoćna dvorana tako da radimo na 3 lokacije, a uskoro bi trebali otvoriti novu lokaciju. Megaton je lokacija za centar i zapadni dio grada, Dom sportova je za juniore i kadete, Fairplay je za sjeverni i istočni dio grada i sad nam fali istočni i južni dio grada pa da škola bude dostupna svim Dinamovcima. Trenutno u školi futsala imamo 60-ak djece što s kadetima i juniorima daje broj od 100 polaznika, a u narednim godinama je cilj tu brojku podići na 200. Bio bih nezadovoljan kad bi (ako osvojim još jedan mandat) na kraju novog mandata imali manje djece od tog broja.

• Kakav je stav kandidata o Trofeju Dinamo? Kakvi su njegovi učinci, marketinški i financijski na organizaciju kluba? Drugim riječima koje su koristi ili negativnosti od Trofeja?

Trofej Dinamo je projekt koji nam je donio puno dobroga u prošlim godinama, ali isto tako smo se dosta namučili oko svega jer kao i svaki drugi projekt koji je tako velik zahtjeva posebnu pažnju. Pozitivno je to što smo imali direktnu financijsku korist i promociju za klub, ne samo u Zagrebu već i diljem zemlje. Negativno je to što je dosta iscrpljujuće za voditi takav projekt u periodu nakon prvenstva i možda smo trebali biti malo strpljiviji s povećanjem broja turnira, iako je reakcija publike na debitantske turnire u Slavonskom Brodu i Petrinji bila iznad očekivanja. Imamo i nove ideje za skoru budućnost koje će potaknuti još veću zainteresiranost za turnir i približiti ga zajednici, ali o tome ćemo nakon Šalate.

• Kako izgleda križaljka za trenersku poziciju u novoj sezoni? Je li Alen Jukić još uvijek jedini i glavni kandidat za tu poziciju?

Jukić ima povjerenje uprave i ako ja budem predsjednik on će biti trener.

• Jeste li se imali vremena baviti pojačanjima za novu sezonu s obzirom na nedavni odlazak Vedrana Matoševića, ali i radi ranije nezamjenjivih Grbeše i Capara?

Prvi cilj je popričati s našim igračima i potvrditi ostanak onih koje želimo da ostanu. Veki je malo požurio vjerojatno ne želeći dovesti u pitanje svoju budućnost jer nije imao strpljenja pričekati da se neke stvari razriješe unutar kluba. Želim mu puno sreće u daljnjoj karijeri. Imamo rješenje za njegov odlazak, ali prije pojačanja za koja će se znati poslije izbora, prvo ćemo dogovoriti sve s našim igračima. Mogu potvrditi kako tražimo rješenje na golmanskoj poziciji i na lijevoj strani kako bi nadomjestili odlazak Matoševića. Na pripreme ćemo svakako povesti nekoliko juniora kojima ćemo pružiti šansu i ako je netko iskoristi, ostavit ćemo ga u prvoj momčadi.

Capar će ostati zauvijek nezamjenjiv, a Grbeša je ostvario ugovor karijere i po meni mora iskoristiti ovu situaciju i zaraditi novac koji će mu olakšati život u budućnosti. Siguran sam da će se Grbeša brzo vratiti u klub.

• Koliko košta sudjelovanje u 2.HMNL, pa da se možda osnuje "B" momčad, kako bi mlađi skupljali tamo ponešto iskustva (uz turnire i Katoličku ligu koju halaju)?

I o tome se razmišlja, naša druga momčad igra po Ligama koje nisu službene tako da igrači sakupljaju iskustvo. Trošak igranja druge momčadi u drugoj ligi je za nas trenutno previsok, no svakako je riječ o logičnom koraku u budućoj ekspanziji. Istaknuo bih i kako naši „klinci“ igraju Ligu FER koja je kvalitetom poprilično jaka za jedno amatersko natjecanje i izvrsna prilika za naše mlađe igrače u vidu stjecanja iskustva.

• Što će biti sa Škorićem, naš broj 1, hoće li zbog privatnih obaveza moći braniti ovu sezonu u kompletu ili je mirovina izglednija opcija?

Škora nam je prošle godine uskočio u ključnom trenutku i pokušao je kao i bezbroj puta do sada pokrpati sve rupe. Ja mu se nikada neću moći dovoljno zahvaliti za žrtvu koju je napravio zbog kluba. Malo je takvih koji su se spremni bez rezervno dati bez obzira na posljedice. Fala ti Gogo još jednom i iako će se Škorić definitivno ostaviti igranja, pokušat ćemo ga dovesti na poziciju trenera vratara.

• Postoji li mogućnost da se sjedne za stol s „velikim“ Dinamom i napravi suradnja kao zajedničko Sportsko društvo?

Trenutno to nije opcija, ali naša ideja je oduvijek bila osnovati Sportsko društvo, naravno kad za to budu zadovoljeni svi uvjeti, a prvi od njih je da se provedu izbori u GNK Dinamo. Do tada mislim da ne treba razmišljati o tim stvarima.

• Zašto nema e-glasovanja? Putem e-maila barem ili aplikacije koja postoji? Je li realno očekivati slične mogućnosti u budućnosti?

To je sigurno budućnost, ali ja se u to ne razumijem pa nisam siguran zašto ne postoje tehničke mogućnosti u ovom trenutku da se to napravi. To pitanje treba postaviti ljudima koji su kompetentni za to, ali svakako ćemo i to uvesti čim bude moguće jer je riječ o izvrsnom načinu kojim bi približili izbore članovima. Mi smo još uvijek u svemu ovome dosta “zeleni” i mi se također učimo, nismo najpametniji pa često i griješimo, ali nastojimo naučiti iz svake pogreške i biti bolji.