U srijedu oko 9 ujutro otvorili smo prijave za prvi Dinamov online turni u FIFA 20 s ciljem kako bismo nastaviti sa sportskim aktivnostima u vrijeme krize i, prije svega, zabavili naše navijače i članove koji se nalaze u samoizolaciji i kako bismo ih malo maknuli od informacija s kojima smo, nažalost, svi okruženi posljednjih dana.

Na turniru je prvotno bilo mjesta za 16 igrača, no kako smo kvotu ispunili u manje od sat vremena, proširili smo turnir na 32 igrača. Vrlo brzo ispunili smo i tu kvotu, dapače, čak smo je i premašili tako da imamo i nekoliko igrača u „rezervi“.

Napominjemo kako je ovo tek prvi turnir i da ćemo se truditi na idućim turnira povećati broj natjecatelja. Shvatite i nas, ovo je prvi turnir ovakvog oblika kojeg organiziramo, novi smo u tome, pa kada uspješno odradimo prvi turnir s 32 igrača, lagano kasnije organiziramo turnir sa 64 igrača, pa 128, itd…

Kao što smo naveli, turnir se igra na platformi Play Station 4, s obzirom na to da se radi o online turniru, svi igrači moraju imati Play Station Plus s pristupom internetu.

Svim sudionicima poslat ćemo mail s detaljnim uputama oko turnira i načina na koji će se spajati sa svojim suparnicima, a ždrijeb šesnaestine finala objavit ćemo u petak ujutro kada će turnir moći početi.

Za termine odigravanja utakmica šesnaestine, osmine i četvrtfinala igrači se sami dogovaraju, a te utakmice moraju završiti do nedjelje (21. ožujka) u 18 sati kada ćemo u izravnom prijenosu na našem YouTubeu kanalu prenositi prvu utakmicu polufinala.

Spomenimo, na turniru će sudjelovati pet igrača eFutsal Dinama o kojima će više riječi biti sutra…