PRAVILA PRIVATNOSTI

 1. Voditelj obrade osobnih podataka

Malonogometni klub Futsal Dinamo, Zagreb, Ilica 37, OIB: 12540942959, upisan u Registar udruga, pod registarskim brojem 21009239 (dalje u tekstu kao:Klub) poštuje Vašu privatnost i obvezuje se zaštititi je tijekom i nakon Vašeg posjeta ovoj internetskoj stranici (dalje u tekstu kao: Web stranica). U tom smislu, Klub djeluju kao voditelj obrade osobnih podataka. Klub je formirao ova pravila privatnosti (dalje u tekstu kao: Pravila privatnosti) te odredio svrhe i sredstva obrade. Klub na zakonit način ispunjava svoje obveze iz UREDBE (EU) 2016/679 EUROPSKOG PARLAMENTA I VIJEĆA od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka te o stavljanju izvan snage Direktive 95/46/EZ (Opća uredba o zaštiti podataka) (dalje u tekstu kao: Uredba) s obzirom na zakonitost i sigurnost obrade i ostvarivanje prava ispitanika.

Ova Pravila privatnosti daju uvid u naše postupke u vezi s obradom Vaših osobnih podataka.

 1. Vrste osobnih podataka koji se obrađuju

Klub prikuplja i obrađuje Vaše osobne podatke, tj. podatke pomoću kojih je Vaš identitet utvrđen ili se može utvrditi, posebice pomoću identifikatora kao što su ime, prezime, OIB, datum rođenja, adresa, telefon, e-mail, fotografija i sl. u sljedećim slučajevima kada:

 • koristite obrazac za prijavu za sudjelovanje na određenom događanju koje organiziramo,
 • ispunjavate obrazac za članstvo u Klubu,
 • kupite proizvod Kluba, koristite našu uslugu ili sudjelujete na našem događanju,
 • izvršite prijavu za naš newsletter/novosti,
 • koristite kontakt obrazac na Web stranici,
 • date komentare ili postavite pitanja,
 • zatražite informacije ili koristite druge značajke ili funkcije Web stranice,
 • nas kontaktirate ili se povežete s nama putem društvenih mreža,
 • fotografiramo/snimamo događanja i aktivnosti koje organiziramo,
 • Vas kontaktiramo u vezi s našim, uslugama i događajima ili proizvodima.
 • Vas kontaktiramo ili obrađujemo Vašu molbu za volontiranjem u Klubu ili Vašu prijavu za radno mjesto u Klubu

Klub neće prikupljati Vaše osobne podatke ako nam ih ne dajete dobrovoljno. Od ovoga su izuzeti određeni osobni podaci prikupljeni putem informacijskih sustava i programa koji se koriste za rad Web stranice, a čiji je prijenos nužan za korištenje internetskih komunikacijskih protokola (npr. IP adrese kod izvršenja narudžbe ili prijave) te njihov opseg neće biti širi nego što je potrebno za sudjelovanje u određenim aktivnostima. Ako nam ne želite dati Vaše osobne podatke (osim osobnih podataka koji se odnose na upotrebu internetskih komunikacijskih protokola koji se obično prikupljaju prilikom posjete internetskoj stranici) i dalje možete pristupiti našim Web stranicama, ali nećete moći sudjelovati u određenim događanjima, izvršiti prijavu, aktivirati ili koristiti određenu uslugu ili dobiti informacije o određenom događanju i kontaktirati nas.

 1. Kolačići – Google Analytics i Google Tag Manager

Na Web stranici koristimo Google Analytics i Google Tag Manager, djelatnost web-analize Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, SAD („Google“) koja koristi tzv. kolačiće, tj. malene datoteke koje se spremaju na Vašem računalu. Ove datoteke nam pomažu pri prepoznavanju određenih preferencija naših posjetitelja tijekom pregledavanja Interneta i dizajniranja naših Web stranica u skladu s tim. Većinom koristimo privremene kolačiće (kolačiće sesije). Oni se automatski brišu na kraju Vašeg posjeta. Međutim, upotrebljavamo i trajne kolačiće. Oni služe za poboljšanje korisničkog usmjeravanja u skladu s vašim preferencijama. Svoj preglednik možete podesiti tako da Vas obavijesti o postavljanju kolačića kako bi Vam uporaba kolačića postala transparentnija. U načelu, postavkama preglednika možete i odbiti prihvaćanje kolačića.

Google pomoću kolačića analizira korištenje Web stranice. Kolačići to omogućuju dodjeljivanjem jedinstvenog nasumično generiranog ID-a Vašem uređaju po kome se Vaš uređaj identificira prilikom iduće posjete Web stranici. Vrijeme pohrane kolačića je 24 mjeseca, a pružatelj kolačića je Google. Ako ovu Internet stranicu posjećujete prvi puta, na stranici će se pojaviti obavijest kojom Vas pozivamo da date privolu za korištenje ovih kolačića. Ako date svoju privolu (suglasnost), pohranit ćemo kolačić na Vaše računalo te se obavijest o kolačićima neće više pojavljivati tijekom cijelog vremena za koje je kolačić pohranjen. Istekom vremena pohrane kolačića ili, prije toga, povodom aktivnog brisanja kolačića, obavijest će se ponovno prikazati prilikom Vašeg sljedećeg posjeta Web stranici te će Vam ponovno biti upućen poziv na davanje privole. Informacije koje kolačić skuplja o Vašoj upotrebi naše internetske stranice uglavnom se šalju na poslužitelja društvu Google u Europi (ili u državi članici Europskog gospodarskog područja) radi anonimizacije Vaše IP adrese, kako bi se time isključilo referiranje na osobu. Tek nakon što je IP adresa anonimizirana, skraćena IP adresa prenosi se na poslužitelj tvrtke Google u SAD, gdje se pohranjuje. Samo se u iznimnim slučajevima poslužitelju Google-a u SAD-u šalje potpuna IP adresa te se tamo skraćuje. Web stranica koristi uslugu Google Analytics s proširenjem za anonimno skupljanje IP adresa (tzv. maskiranje IP adrese). Informacije koje Google prikupi u vezi s Vašim korištenjem Web stranice (npr. polazni URL, posjećeni dijelovi naše Stranice, web-pretraživač koji ste koristili, Vaše postavke jezika, računalni sustav koji ste koristili, razlučivost prikaza itd.) pohranjuju se i analiziraju na serveru Google-a u SAD, a nama se stavlja na raspolaganje rezultat u anonimnom obliku. Podaci o korištenju pritom nisu povezani s Vašom punom IP-adresom. Na ovoj smo Internet stranici aktivirali od Google-a ponuđenu funkciju IP-anonimizacije, tako da se zadnjih 8 znamenki (tip Ipv4) odnosno zadnjih 80 bitova (tip Ipv6) Vaše IP-adrese briše.

Google je certificiran u vezi s EU-US Privacy Shield tako da se na obradu podataka od strane Google-a u SAD-u primjenjuje odgovarajuća razina zaštite osobnih podataka. Za daljnje informacije o Google Analytics molimo pogledajte Uvjete korištenja Google Analytics, u Osnove sigurnosti i zaštite podataka od Google Analytics kao i Googleovu Izjavu o zaštiti podataka.

Vašu privolu za web-analizu možete povući u svako doba.

 1. Izravni marketing – newsletter, ponude i novosti o našim proizvodima i uslugama

Klub putem Newslettera šalje informacije vezane za sportska natjecanja, sportske edukativne projekte i programe, školu Kluba (kampovi, škole, priredbe, festivali, radionice) i ostala događanja, informacije o programu događaja te sve druge obavijesti u vezi s događajem koje uključuju poveznice na internetsku stranicu, aktivnosti i rad Kluba te organiziranje sjednica Skupštine Kluba, druge novosti, uključujući marketinške materijale, koje bi mogle zanimati članove Kluba.

Newsletter se šalje, temeljem privole i/ili legitimnog interesa, otprilike više puta mjesečno te se učestalost slanja povećava približavanjem određenog događanja ili druge aktivnosti koju Klub organizira, a također i u slučaju novosti koje su relevantne za članove Kluba. Svakom primatelju Newslettera je omogućeno jednostavno i brzo odjavljivanje jednim klikom za odjavu koji sadrži svaki Newsletter. Kao voditelj obrade, Klub prikuplja statističke podatke vezane za otvaranje e-mailova i klikove na URL kako bi se nadziralo i poboljšalo slanje e-mailova te analizirala zainteresiranost za određeni sadržaj. Podaci se čuvaju dok osoba ne povuče suglasnost, dok ne dobijemo podatke da određena osoba više ne prima naše e-mailove na određenu e-mail adresu ili dok ne prigovori našem kontaktiranju temeljem legitimnog interesa.

Imate pravo u bilo kojem trenutku povući svoju privolu bez negativnih posljedica. Povlačenje privole ne utječe na zakonitost obrade do trenutaka povlačenja privole.

Imate pravo prigovoriti našem legitimnom interesu da Vas kontaktiramo u svrhu izravnog marketinga te Vas u tom slučaju više nećemo kontaktirati u navedenu svrhu.

 1. Društvene mreže

Klub prikuplja osobne podatke o svojim kontaktima na društvenim mrežama (Facebook, Twittter, Instagram, YouTube) te ih kontaktira putem e-maila i poruka.

 1. Svrhe, pravni temelj obrade i moguće posljedice odbijanja pružanja Vaših osobnih podataka

Kada dajete Vaše osobne podatke, ograničit ćemo njihovu obradu za svrhu u koju su prikupljeni u skladu s uvjetima Pravila privatnosti. Svrhe u koje obrađujemo Vaše osobne podatke uključuju:

 1. poduzimanje koraka po Vašem zahtjevu za učlanjenje (npr. odgovaranje na Vaša pitanja i komentare, obrađivanje Vašeg zahtjeva, komuniciranje s Vama o Vašim aktivnostima u Klubu, obrađivanje osobne molbe ili prijave za posao/volontiranje/igranje u selekcijama Kluba/upis u članstvo Kluba),
 2. istraživanje sumnje na kršenje bilo kojeg zakona, pravila ili propisa, Pravila privatnosti ili prava trećih strana, ili istraživanje bilo kakvog ponašanja koje smatramo ili za koje Klub sumnja da je neprikladno,
 3. pridržavanje zakonske obveze kojoj Klub podliježe (npr. za otkrivanja koja su propisana zakonom, propisom ili sudskim nalogom),
 4. za potrebe pravnih postupaka ili u vezi s njima – ostvarenje ili zaštitu zakonskih prava,
 5. slanje oglasa ili izravnih prodajnih materijala putem elektroničkih alata (SMS, e-mail, društvena mreža), bez obzira jesu li automatizirane (pozivi bez operatora) ili ne, u skladu s odgovarajućim zakonskim osnovama, temeljem legitimnog interesa ili dane privole ispitanika,
 6. fotografiranje/snimanje sudionika na događanjima koje organizira Klub ili druga sportska udruženja na kojima sudjeluje Klub, temeljem privole ili legitimnog interesa sudionika, a u svrhu promocije događaja.

Davanje osobnih podataka za gore navedene svrhe od A do E je dobrovoljno, ali bilo kakvo odbijanje davanja takvih podataka može onemogućiti Klubu da sklopi članstvo s Vama, da odgovori na Vaše zahtjeve, da Vam pruži uslugu, da zaprimi i obradi Vašu prijavu za određeno događanje i da se pridržava pravnih obveza kojima Klub podliježe.

Davanje osobnih podataka za svrhe opisane u točkama F i G je također dobrovoljno; nedavanje takvih osobnih podataka ili prigovor obradi osobnih podataka na odgovarajućim osnovama koje se odnose na Vašu konkretnu situaciju, može spriječiti Klub da šalje oglasne ili izravne prodajne materijale ili da objavi Vaše fotografije. Mi Vas i dalje možemo kontaktirati u administrativne svrhe, kao što je potvrda prijave ili obrada Vaših daljnjih/drugih zahtjeva.

U slučaju da ste dali privolu za pojedine aktivnosti obrade, imate pravo u svakom trenutku povući  privolu (npr. u slučaju da ne želite više primati naš Newsletter kliknete na link s poveznicom za odjavu). U tom slučaju više nećemo obrađivati osobne podatke za čiju obradu ste nam obradu dali privolu te stoga možda nećete više imati pristup nekim pogodnostima. Međutim, u pojedinim slučajevima povlačenja privole, Vaše osobne podatke mogli bismo i dalje držati pohranjenima kako bismo zadržali mogućnost dokazivanja Vašeg postupka povlačenja privole i našeg postupanja u skladu s tim zahtjevom. Povlačenje privole neće utjecati na zakonitost obrade prije njezina povlačenja.

 1. Primatelji

Vaši osobni podaci mogu biti otkriveni, u uskoj vezi s gore navedenim svrhama:

 • subjektima potrebnima za izvršavanje, prijave za događanje, slanje pošte i e-maila, uklanjanje ponavljajućih informacija s popisa primatelja usluga, analiziranje podataka i pružanje marketinške podrške, fotografiranje događanja, obradu plaćanja kreditnim i debitnim karticama i pružanje korisničkih usluga,
 • subjektima koji održavaju naše informatičke sustave,
 • osobama ovlaštenima od Kluba za obradu osobnih podataka, koje su podvrgnute odgovarajućoj zakonskoj obvezi povjerljivosti (zaposlenici Kluba),
 • tijelima Kluba, koji su podvrgnuti odgovarajućoj ugovornoj obvezi povjerljivosti,
 • službama za provođenje zakona i tijelima javne vlasti kada to zahtijeva mjerodavno pravo ili u dobroj vjeri (npr. da se pridržavaju odredbi zakona ili da se pridržavaju pravnih postupaka u odnosu na Klub, da zaštite i brane prava ili imovinu Kluba i Web stranice, ili, da u hitnim okolnostima djeluju radi zaštite osobne sigurnosti korisnika Kluba, njihove Web stranice ili javnosti);
 • pravnim i financijskim savjetnicima Kluba u slučaju potrebe prosljeđivanja podataka radi pravnih, poreznih i revizorskih postupaka,
 1. Čuvanje podataka

Klub će obrađivati Vaše osobne podatke samo za vrijeme potrebno za postizanje svrha opisanih u odjeljku 6., a kada je vrijeme čuvanja određeno primjenjivim zakonom, Klub će zadržati Vaše osobne podatke za vrijeme koje taj zakon određuje odnosno dopušta.

Tako se, na primjer, podaci o poslovnim suradnicima i podaci u vezi s marketingom čuvaju najmanje 11 godina od zadnjeg dana poslovne godine u kojoj je prestala poslovna suradnja. Kako je već spomenuto, kolačići se čuvaju 2 godine. S obzirom na svrhe opisane u odjeljcima 4.F i 4.G, Vaši osobni podaci bit će obrađivani sve dok ne iskoristite svoje pravo na prigovor ili dok ne povučete privolu za obradu Vaših osobnih podataka, odnosno dok ne dobijemo informaciju da više ne primate naše e-mailove.

 1. Vaša prava

Obrađujemo osobne podatke ispitanika, uz poštovanje njihovih prava određenih Uredbom.

Vaša prava navodimo kako slijedi:

Pravo na brisanje („pravo na zaborav“) – imate pravo ishoditi brisanje osobnih podataka koji se na Vas odnose, a mi imamo obvezu obrisati osobne podatke bez nepotrebnog odgađanja ako je ispunjen jedan od sljedećih uvjeta:

 1. osobni podaci više nisu nužni u odnosu na svrhe za koje su prikupljeni ili na drugi način obrađeni,
 2. povukli ste privolu na kojoj se obrada temelji, a ne postoji druga pravna osnova za obradu,
 3. uložili ste prigovor na obradu, a legitimni razlozi za realizaciju prava na brisanje imaju veću težinu od legitimnog interesa Kluba za obradu i/ili čuvanje osobnih podataka,
 4. osobni podaci nezakonito su obrađeni,
 5. osobni podaci moraju se brisati radi poštovanja pravne obveze.

Pravo na pristup podacima – imate pravo dobiti potvrdu obrađuju li se Vaši osobni podaci te ako se takvi osobni podaci obrađuju, pristup osobnim podacima i svrsi obrade, kategorijama podataka, potencijalnim primateljima kojima će osobni podaci biti otkriveni, i sl.

Pravo na ispravak – imate pravo bez nepotrebnog odgađanja ishoditi ispravak netočnih osobnih podataka koji se na Vas odnose.

Pravo na prigovor – imate pravo na temelju svoje posebne situacije u svakom trenutku uložiti prigovor na obradu osobnih podataka koji se odnose na Vas.

Pravo na ograničenje obrade – imate pravo od Kluba tražiti ograničenje obrade u slučaju da:

 1. osporavate točnost osobnih podataka, na razdoblje kojim nam se omogućuje provjera točnosti osobnih podataka,
 2. je obrada nezakonita i protivite se brisanju osobnih podataka te umjesto toga tražite ograničenje njihove uporabe,
 3. ako više ne trebamo osobne podatke za potrebe obrade, ali ih Vi tražite radi postavljanja, ostvarivanja ili obrane pravnih zahtjeva, ili
 4. ako ste uložili prigovor na obradu očekujući potvrdu nadilaze li naši legitimni razlozi razloge ispitanika.

Uz navedeno, imate pravo podnijeti pritužbu nadležnom nadzornom tijelu (u Republici Hrvatskoj – Agenciji za zaštitu osobnih podataka) te biti obaviješteni o primateljima ili kategorijama primatelja kojima su Vaši podaci bili ili će u budućnosti biti otkriveni, a posebno primateljima u trećim zemljama.

 1. Poveznice na druge stranice

Web stranica može sadržavati poveznice na druge internetske stranice koje nisu u vlasništvu, upravljane ili održavane od strane Kluba. Kada napustite Web stranicu, trebate primijetiti i pročitati uvjete i pravila privatnosti svake internetske stranice koju posjećujete. Također, trebali biste samostalno procijeniti autentičnost bilo koje internetske stranice koja se doima ili tvrdi da je jedna od naših Web stranica (uključujući one povezane putem e-maila). Unatoč svim poveznicama koje bi mogle postojati na Web stranici, osim ako nije drugačije navedeno, ne kontroliramo, ne preporučujemo, ne podržavamo te nismo povezani s ovim internetskim stranicama ili njihovim sadržajem, proizvodima, uslugama ili pravilima privatnosti. Preuzimanje materijala s određenih internetskih stranica može rezultirati povredom prava intelektualnog vlasništva ili uvođenjem virusa u Vaš računalni sustav.

 1. Sigurnosne prakse

Sigurnost Vaših osobnih podataka iznimno nam je važna, stoga smo postavili odgovarajuće fizičke, elektroničke i upravljačke postupke kako bismo zaštitili podatke koje prikupljamo. Uzimajući u obzir stanje tehnike, troškove provedbe i prirodu, opseg, kontekst i svrhe obrade, kao i različite vjerojatnosti i ozbiljnosti rizika za prava i slobode fizičkih osoba, pobrinut ćemo se oko provedbe odgovarajućih tehničkih i organizacijskih mjera kako bi se osigurala razina sigurnosti koja odgovara riziku, kao što je slučajno ili nezakonito uništenje, gubitak, promjena, neovlašteno otkrivanje ili pristup osobnih podacima koji se prenose, pohranjuju ili na drugi način obrađuju te nezakonita obrada.

Međutim, zbog otvorene prirode interneta, ne možemo jamčiti da će komunikacija između Vas i nas ili informacija pohranjenih na Stranici ili na našim poslužiteljima biti potpuno sigurna od neovlaštenog pristupa trećih strana. U najvećoj mjeri dopuštenoj mjerodavnim pravom, odričemo se svake odgovornosti i odgovornosti za bilo kakvu štetu koju ste mogli pretrpjeti zbog bilo kakvog gubitka, neovlaštenog pristupa, zloupotrebe ili izmjene bilo kakvih informacija koje pošaljete na Stranicu.

 1. Mjerodavno pravo/jurisdikcija

Za sva pitanja koja se odnose na Web stranicu i Pravila privatnosti mjerodavno je hrvatsko pravo. Suglasni ste da su u vezi s postupkom koji se odnosi na Web stranicu i Pravila Privatnosti isključivo mjesno nadležni sudovi u Republici Hrvatskoj. Ne jamčimo niti impliciramo da je Web stranica ili sadržaj/materijali na Web stranici prikladni za upotrebu izvan Republike Hrvatske. Informacije navedene na Web stranici koje se odnose na bilo koje usluge ili proizvode primjenjive su samo Republici Hrvatskoj te ti proizvodi i usluge možda nisu dostupni na svim lokacijama. Ako se nalazite izvan Republike Hrvatske, isključivo ste Vi odgovorni za poštovanje svih primjenjivih lokalnih zakona.

 1. Salvatorna klauzula

Ako bilo koja odredba ovih Pravila privatnosti bude smatrana ili proglašena nevažećom, nezakonitom ili neprovedivom iz bilo kojeg razloga od strane bilo kojeg zakona ili javne politike, takva se odredba ne primjenjuje u onoj mjeri u kojoj je nevažeća ili neprovediva, a ostale odredbe se nastavljaju primjenjivati s punim pravnim učinkom.

 1. Promjene i ažuriranja naših Pravila privatnosti

Klub pridržava pravo izmjene ili ažuriranja Pravila privatnosti u bilo kojem trenutku i bez prethodne najave. Molimo Vas da s vremena na vrijeme provjerite sve izmjene ili ažuriranja naših Pravila privatnosti, koja će biti objavljena ovdje i pokazivat će ažurirani datum stupanja na snagu na prvoj stranici Pravila privatnosti ako bilo koje izmjene ili ažuriranja budu izvršena.

 1. Kontakt informacije

Ako imate bilo kakvih pitanja ili komentara u vezi sa Web stranicom ili Pravilima privatnosti, možete nas kontaktirati putem e-maila info@futsal-dinamo.hr i telefona 091/5104-746.

Datum stupanja na snagu: