Nakon što smo se oprostili od Kristijana Postružina, Luke Perića i Tonija Vučkovića, došao je red na popunjavanje kadra za iduću sezonu koja počinje 10. listopada.

S velikim zadovoljstvom možemo potvrditi kako će i u idućoj sezoni dres kluba nositi naša četiri zlatna studenta, igrači koji su nedavno, na Sveučilišnom svjetskom prvenstvu u Kini, osvojili zlatnu medalju pobijedivši na šampionskom putu naizgled ‘favoriziranije’ reprezentacije Portugala, Ukrajine i Brazila.

Prilično nevjerojatno zvuči podatak da Mateo Mužar ima tek 23 godine. Za seniorsku momčad Futsal Dinama debitirao je još tamo u sezoni 2018./19., kao 17-godišnji ‘klinac’. Sedam godina kasnije, Mužar je A reprezentativac, sveučilišni prvak svijeta i dvostruki prvak Hrvatske s Futsal Dinamom. Sa 158 nastupa za Futsal Dinamo drži četvrto mjesto po broju nastupa u povijesti. Zabio je ukupno 29 golova i zabilježio 19 asistencija. Pred Mužarom je sedma sezona u seniorima Futsal Dinama, nadamo se najuspješnija do sada u kojoj će se dodatno afirmirati kao igrač sadašnjosti, ali i budućnosti hrvatskog futsala.

Još jedan izdanak naše Škole Futsala, Filip Novak je godinu dana mlađi (22), a on je, također, sudjelovao u kreiranju svih najvećih uspjeha u klupskoj povijesti. Za Futsal Dinamo je, kao i Mužar, debitirao u sezoni 2018./19., još kao kadet kluba. Nole je do sada u 122 navrata nosio sveti dres te drži osmo mjesto na vječnoj ljestvici nastupa. Za sada je zabio 32 gola, od kojih su mnogi bili prilično efektni, i zabilježio 18 asistencija. Osim što je igrao za seniore, juniore i kadete kluba, Nole je, zanimljivo, bio i član Futsal Dinamove e-momčadi koja je trenutno u mirovanju.

S velikim zadovoljstvom možemo objaviti kako je ugovor s Futsal Dinamom na iduće tri godine produžio Poliklinika Milojević igrač šampionske sezoneAnte Piplica (24)! Piple je na vrata Futsal Dinama stao u sezoni 2021./22. i do sada je upisao 85 nastupa za Plave te će u idućoj sezoni i on ući u ‘klub 100’. Iako je vratar, u prošloj sezoni zabio je dva pogotka, a u Dinamovoj karijeri zabilježio je i sjajnih sedam asistencija! Piplica je hrvatski A reprezentativac te ga očekujemo na listi putnika za Uzbekistan, nakon čega će krenuti u pohod na nove trofeje u Dinamovom dresu.

Nikola Gudasić (24) posljednji se od zlatnih studenata priključio Dinamovoj obitelji, prije nešto manje od godinu dana. Gudasić je u prošloj sezoni upisao 39 nastupa, zabio devet pogodaka i udijelio tri asistencije. Krenuo je pod ručnom, no u proljetnom dijelu sezone, posebno u doigravanju, iskazao je svu raskoš svojeg potencijala, a, sigurni smo, nakon godine dana profesionalnog treniranja i igranja za Futsal Dinamo, u predstojećoj sezoni bit će još i bolji. Gudasić je (kao i Filip Novak) prije dvije debitirao za hrvatsku A reprezentaciju na Futsal Weeku u Poreču.

Budi uz svoj Futsal Dinamo 

Dinamo – to si ti!