Mladi “Zagorec” Mateo Mužar savršena je reklama za Futsal školu Futsal Dinama. Izdanak koji je došao do finala Europskog prvenstva za mlade do 19 godina, zabio “šljucu” Španjolcima u finalu, a zatim se ustalio u prvoj momčadi Futsal Dinama. Rezultati daljnjeg napretka vidjeli su se prošle subote u Ciboni gdje je konačno u prvenstvu zabio u modrom dresu. I to odmah jednom od najvećih rivala, ali ne jedan, već dva gola.

“Lijep je osjećaj zabiti za Dinamo, pogotovo kada se radi o derbiju s rivalom Splitom u utakmici u kojoj su nam bodovi iznimno potrebni zbog situacije u kojoj se nalazimo, a još kada se to dogodi u dosta dobro popunjenoj Ciboni, mislim da pogoci nisu mogli doći u bolje vrijeme. Pogotovo drugi gol, kada sam zabio i vidio tribine koliko su još dodatno živnule. Tada osjetiš koliko im je stalo, koliko oni, a i mi sami želimo pobjede. Evo, naježim se kada se prisjetim“, sažima dojmove mladi Mužar.

Vidi se da ima samopouzdanja, ali konstataciju da je ključno bilo ovo ljeto u Latviji i uspjeh na Euru s reprezentacijom ne prihvaća zdravo za gotovo.

“Pa zasigurno da su dobre igre i rezultat u reprezentaciji imale dodatan poticaj za mene, ali mislim da je to sve rezultat već kontinuiranog rada od prije“, kazat će Mužar.

Na pitanje je li ovo sve očekivao kad je počinjao u našoj omladinskoj školi odmah rezolutno odgovara:

“Da nisam mislio da mogu postići velike stvari ne bih se ni prebacivao iz nogometa u futsal, ali kako sam već i rekao nekoliko puta, dijete sam sa sela i igranje “malog nogometa” s prijateljima mi je u krvi i u futsalu se više vidim nego u nogometu, tako da uz naporan rad, volju i vjeru ne sumnjam u svoju karijeru.”

No, svoje osobne ciljeve ne otkriva previše.

“Uvijek si ciljeve postepeno postavljam te kada jednog ostvarim, krenem dalje i postavljam još veće. Cilj mi je prvenstveno biti bolji, a vidjet ćemo gdje će me to sve dovesti”.

Zasad ga je dovelo do toga da ga navijači sve više simpatiziraju, pogotovo njegovi Zagorci koji su ga u Slavonskom Brodu nakon pobjede u kupu tražili i za zajedničku fotografiju.

“Pa, lijepo je imati dobru povezanost s navijačima, jer oni su stvarno naš šesti igrač, kako se kaže. Uvijek su tu uz nas tako da se trudim da im na neki način vratim dobrim igrama kad oni rade sve da nas poguraju do pobjede, a kada poslije utakmice traže fotografiju, to učinim sa zadovoljstvom, a i mojim Zagorcima sam posebno zahvalan na podršci“, kaže nam Mužar.

Ne može se razgovor s njim završiti bez da ga se upita o uzorima, a onda će se sam od sebe u razgovoru nametnuti i neprežaljeni Capi.

“Uzori u futsalu su mi Tihomir Novak i Davor Kanjuh, sadašnji suigrač, od kada sam počinjao igrati futsal, no moram priznati da kako vrijeme ide, polako postavljam sam sebi ciljeve. Najveći utjecaj na moj malonogometni razvoj imao je Capi, kojem sam zahvalan neizmjerno, osim što me usavršavao kao igrača, tako me izgradio dodatno i kao čovjeka te je to bila njegova najveća kvaliteta kao trenera. Oskar i on imaju posebno mjesto u mojem srcu, a dva pogotka koje sam zabio Splitu posvećujem njima. Evo simbolično je i to što je Capi uvijek nosio dvojku na leđima“, ponosno će Mužar.

I dok je ovog vikenda protiv Splita došao do prvih prvenstvenih pogodaka u modrom dresu, Mužar je prošle sezone prvijenac u seniorima zabio upravo idućem protivniku, Uspinjači u kupu. I dok je rječit na sva druga pitanja, na ono što očekuje u subotu u gradskom derbiju, vrlo kratko i jasno odgovara: “To je nešto tipa retoričko pitanje jel’ da? Idemo po pobjedu naravno!”.

Očito širi odgovor misli dati na parketu dvorane u Kutiji šibica, u subotu s početkom u 19:30.