Iako je do početka sezone (27. rujan) ostalo još mjesec dana, Futsal Dinamo jučer je predstavio treće ovoljetno pojačanje. Riječ je o mladom pivotu Josipu Grubeši koji će ove sezone debitirati u 1. HMNL, no jedno je od najistaknutijih lica u popularnoj i prilično jakoj ligi FutsalFER.

Za početak smo ga zamolili da se ukratko predstavi, kako sebe, tako i svoju futsal karijeru.

“Rođen sam u Zagrebu, studirao sam i diplomirao na Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER). Futsalom sam se počeo baviti za vrijeme studiranja te sam odigrao dosta utakmica i za svoj fakultet, ali i za momčad Sveučilišta u Zagrebu.”

Grubeša će dodatno zaoštriti konkurenciju u momčadi na poziciji pivota, a nas je zanimalo poznaje li otprije neke suigrače s kojima će dijeliti svlačionicu?

“Vitu Gagulića i Hrvoja Penavu znam otprije, dok ostale još nisam upoznao. No, veselim se početku priprema i upoznavanju svih suigrača.”

Kakva očekivanja ima od sezone pred nama?

Inače ne volim gledati dugoročno, već razmišljam od utakmice do utakmice i uvijek težim pobjedi. Naravno, konačni cilj bi bio osvojiti naslov prvaka, a dvostruka kruna bi bila savršena debitantska sezona.”

Nova Šalata je pred vratima, kakva očekivanja ima od već tradicionalnog modrog spektakla?

“Ne mogu ni zamisliti kakav je to osjećaj izaći i igrati na Šalati pred toliko navijača. Vjerujem da ću uživati te se pokazati u najboljem svjetlu.”

Ima li kakvu poruku za navijače?

“Nadam se da će nas i ove sezone vjerno pratiti i biti uz nas u svim utakmicama. Veselim se da ću prvi nastup pred njima imati na otvorenom, na Šalati, ali i svim ostalim utakmicama na kojima će gromoglasno navijati u dvorani.”

Grubeša će se, kao i preostala dva pojačanja Robert Grbić i Mario Herceg, navijačima predstaviti na Šalati 7. rujna kada naš Klub na tradicionalnoj ‘revijalki’ dočekuje Milano Calcio A5.