Nakon što smo objavili ostanke u prvoj momčadi Plavih te predstavili prva dva pojačanja kluba za iduću sezonu, Roberta Grbića i Maria Hercega, vrijeme je da se i oprostimo od igrača koji sezonu 2019./20. neće provesti u našim redovima.

Već ranije smo objavili kako je Vedran Matošević prešao u redove slovenskog prvaka Dobovca, a osim njega, od iduće sezone u plavom dresu više neće igrati dojučerašnji prvotimci Jakov Grcić i Matija Rajh.

Grcić je u naš klub stigao prošlog ljeta te je u 25 utakmica zabio osam pogodaka. Popularni „Grca“ u prošloj sezonu vodio je i našu kadetsku momčad te je bio jedan od organizatora Trofeja Dinamo Knežija, turnira u sklopu natjecanja Trofej Dinamo. Proslavljeni hrvatski reprezentativac karijeru će nastaviti u slovačkom doprvaku MIMEL Lučenecu.

Matija Rajh u Futsal Dinamo stigao je na ljeto 2017., a igrao je pretežito na poziciji pivota. U dvije sezone nastupio je 45 puta i zabio ukupno pet službenih golova. Treći mandat Rajh neće odraditi u Dinamu već će svoju karijeru nastaviti u Alumnusu.

„Zahvalio bih se obojici na vrhunskoj suradnji i odnosu prema suigračima, trenerima i dakako samome Klubu. Grci zahvaljujem i na suradnji kao treneru kadetske momčadi. Kao igračima i prijateljima obojci želim puno sreće u novim sredinama i da budu na razini kakvoj su bili kod nas“, od Grcića i Rajha oprostio se trener Alen Jukić.

Iz kluba je otišao i junior Fran Vukelić koji je svoj sportski put odlučio nastaviti u Uspinjači Gimki, a od izlaznih juniora u prvoj momčadi ostaje Dominik Cvišić, dok će nove sredine pokušati pronaći Dominik Tadić, Matija Tolić, Mateo Čekol i Leo Jakopec.

„I njima se naravno zahvaljujem na lijepim trenucima koje smo prošli zajedno, za angažman i odnos prema plavoj boji. Nadam se da će nastaviti karijeru u futsalu i da mogu računati na pomoć svih nas u klubu oko traženja novog kluba. Tadić će recimo ostati u Klubu kao volonter, a karijeru će nastaviti u ekipi Megaton. U svakom slučaju, za što god da se odluče, u životu im želim sreću i uspjeh“, rekao je za kraj Jukić koji uz seniore vodi i juniorsku ekipu našeg kluba.

Ovim putem obavještavamo članove i navijače kako rubrika „Dolasci“ još nije završena te da pripreme seniora za iduću sezonu počinju u ponedjeljak 26. kolovoza, a prvu pripremnu utakmicu imat ćemo 7. rujna na Šalati.

Dinamo – to si ti!