U petak (15. studenog) s početkom u 20 sati igramo utakmicu osmine finala kupa Hrvatske protiv Broda 035 u Slavonskom Brodu. Ovo će biti sedmi susret između Futsal Dinama i Broda 035, od čega prvi u kupu. Za sada je omjer debelo na našoj strani, imamo pet pobjeda i jedan remi, kada smo na otvaranju prošle sezone u Domu sportova II odigrali 3:3.

> Davor Kanjuh: Protiv Broda moramo pokazati kvalitetu i pobijediti utakmicu

U Slavonskom Brodu tri puta smo slavili, ali svaki puta nakon teške i neizvjesne borbe. Zanimljivo, u petak prvi put igrat ćemo u novoj dvorani Vijuš u kojoj se održala završnica kupa Hrvatske prošle godine kao i prvi hrvatski Superkup.

Najbolji strijelac u međusobnim omjerima je naš bivši prvotimac Kristijan Grbeša, no Almedin Bundavica, koji će se i u petak sučeliti našoj momčadi, poentirao je šest puta u pet utakmica.

Prvi put s Brodom smo igrali u drugoj prvoligaškoj sezoni kada smo u staroj brodskoj dvorani furiozno otvorili utakmicu te na krilima dvostrukog strijelca Vedrana Matoševića i Sadata Ziberija u 9. minuti imali prednost od 3:0. No, do poluvremena na obje strane pala su po dva pogotka, za Dinamo je oba zabio Grbeša, a za Brod Bundavica. Matej Horvat zabio je za 6:2 u 32., a konačni rezultat postavio je Mario Petrović u 35., kapetan Brođana, koji je svega mjesec i pol mlađi od našeg kapetana Matije Đulvata.

Na uzvratu u Zagrebu u 18. smo već imali prednost od 5:0, a u nastavku smo se malo opustili te je utakmica završila rezultatom 8:4. Četiri pogotka zabio je Grbeša, a po dva Horvat i Hrvoje Penava.

Iduće sezone u četvrtom kolu slavili smo u Dvojci s 5:2, po dva su zabili Mihovil Prgomet i Kristian Čekol, a jedan Grbeša, dok je dvoboj u Brodu u 15. kolu bio neizvjestan i pun tenzija te smo na kraju slavili s 4:2, na krilima dvostrukog strijelca Grbeše, dok su po jedan zabili Davor Kanjuh i Penava.

I tako stižemo do prošle sezone koju smo otvorili jako loše. Brođani su tri puta vodili, a mi smo se tri puta vraćali (dvaput Čekol, jednom Šulentić). Na odmor se otišlo s rezultatom 3:3, a u nastavku, unatoč velikoj dominaciji, nismo uspjeli stići do pobjede.

Posljednji put igrali smo u siječnju ove godine, Dinamo odlično ulazi u utakmicu te pogocima Danijela Dekanića i Penave u 3. vodi 2:0. No, Dražen Čavar vraća Brod u igru već u 4., Čekol postiže svoj peti pogodak Brodu u 15., a Bundavica svoj šesti Dinamu u 17. Ipak, do kraja utakmice mreže se nisu tresle i Dinamo je drugi dio sezone otvorio bolje od prvoga…

Nadamo se da će se pobjednička serija nastaviti i u petak!