Na treningu Futsal Dinamove škole futsala održanom u četvrtak u SD Megaton, sudjelovali su i članovi Down Syndrome centra Pula. Korisnici centra odradili su jednosatni trening pod paskom naših stručnih trenera Melani Mihić, Dominika Tadića i Daria Posarića te su poslušno odrađivali sve zadatke kao i njihovi vršnjaci iz naše Škole futsala.

„Samo jedan susret s njima čini naš život posebnijim i ispunjenijim. Svi oni su jedna snaga. Drago mi je da je klub pokrenuo ovu humanitarnu akciju kako bi pomogao onima kojima je pomoć potrebna“, rekla nam je voditeljica Dinamove škole Petra Mandić koja je i koordinirala cijelim treningom.

U Megatonu se okupio i veliki broj roditelja koji su ispratili zajednički trening korisnika Down syndrom Pule i naše Škole.

„Na otvorenom treningu bila je fantastična atmosfera, klinci iz Dinamove škole futsala bili su zaista prijateljski raspoloženi prema našim klincima s Down sindromom, dočekali su ih širom otvorenih ruku. Zahvaljujem se i Dinamovim trenerima na tome. Sam trening prošao je iznad očekivanja. Naši klinci ponekada znaju izgubiti interes, no jučer su odradili više od sat vremena treninga bez stajanja. Tražili su još, uživali su maksimalno. Sve u svemu, bilo je predivno iskustvo. Još jednom zahvaljujemo Futsal Dinamu na cijeloj akciji“, rekao je Ivica Butorac iz ustanove Down syndrom Pula.

Down Syndrom centar Pula će u subotu, s još četiri udruge koje se bave humanitarnim radom (Jedni za druge, Sveti Vinko Paulski, Klub roditelja nedonoščadi Palčići i Judo klub osoba s invaliditetom Fuji) sudjelovati na prvenstveno-humanitarnom spektaklu između Futsal Dinama i Splita.