U Zagrebu je i dalje dugo toplo ljeto, ali pripreme za novu sezonu u Futsal Dinamu u punom su jeku. Matija Đulvat osvojio je uoči sezone novi mandat na mjestu predsjednika kluba, a jednom od ključnih osoba imenovao je Petru Mandić Jelasku. Ona će, uz svoje dužnosti kao kondicijskog trenera seniora, biti voditelj Škole futsala, jednog od najbitnijih, a dugoročno i ključnih segmenata u klubu. Podijelila je s nama svoja razmišljanja za sezonu ispred nas.

“Tu” je već neko vrijeme i sigurni smo da je dobro opipala kako klub, pa tako i njegova Škola, “dišu”. I dobro zna u čemu smo dobri, a gdje trebamo puno napredovati.

“Kad sam došla u Futsal Dinamo ideja je bila da uz postojeće programe futsala uvedemo i kondicijske treninge za sve generacije. Naravno da su ti kondicijski treninzi prilagođeni generaciji koju treniramo. Mišljenja sam da smo napravili odličan posao u ovih 7 mjeseci i sada trebamo samo nastaviti u tom smjeru. Ono gdje smo uvidjeli deficit je natjecanje za mlađe dobne kategorije. Sva natjecanja su prilagođena nogometu po broju igrača. Stoga smo odlučili pokrenuti vlastitu ligu za mlađe dobne kategorije s kojima startamo već ovu sezonu na našoj lokaciji Megaton. Smatramo da će to doprinijeti razvoju futsala. “

Nakon toga nas je zanimalo i s čim bi bila zadovoljna u nekom budućem intervjuu, kada bude mogla ocijeniti ono što je iza nas.

“Cilj nam je, uz postojeće lokacije, proširiti se  po gradu. Ideja je da svaki roditelj koji želi da mu dijete trenira u Futsal Dinamu može to ostvariti za bilo koju kategoriju u svakom dijelu grada. Time bismo omogućili svima koji su htjeli trenirati kod nas, ali im nisu odgovarale lokacije, da postanu dio naših mlađih uzrasta. Takoder, jedan od ciljeva je da na svakoj lokaciji imamo sve kategorije djece, od onih najmlađih do juniora.”

S obzirom na to da je čak polovica (8/16) prvotimaca iz naše Škole futsala, jasno je kako su baš mlađi uzrasti klupski “kruh”. Pitanje je kako osigurati da ga u budućnosti uvijek bude.

“Najveće je bogatstvo za klub kad dijete iz naše Škole zaigra za prvu ekipu. Upravo ovaj sustav natjecanja koji pokrećemo zasigurno će doprinijeti uvelike na razvoj djeteta. Naglasila bi da nas program rada je jedinstven i da ćemo zasigurno i dalje gledati među prvotimcima one koji su potekli iz naše Škole”.

Naša voditeljica Škole bit će bitan adut i prvoj ekipi. Ovo je faza sezone i priprema u kojoj kondicijski trener najbolje poznaje ekipu i njezine trenutne kapacitete.

“Moram naglasiti kako sam uistinu zahvalna ljudima iz kluba na povjerenju koje uživam u Futsal Dinamu. Velika je uloga i odgovornost biti voditelj škole, a sada i nova uloga kondicijskog trenera prve ekipe. Nadam se da ću svojim radom opravdati njihovo povjerenje. Pripreme smo započeli i nalazimo se u prvom tjednu priprema koji je dosta specifičan. Igrači su dobili poseban program koji su provodili prije dolaska na same pripreme. Moram reci da nisam ljubitelj provođenja testiranja u prvom tjednu, jer time napravite više štete nego koristi. Forsirate mišić da vam da maksimum za koji smatram da nije spreman i time samo povećavate mogućnost ozljede. Ono što mogu reći je da mi nikad nije bitno tko je najspremniji već koliko je spremna cijela ekipa. Odokativno viđenim do sad smo jako zadovoljni. Čast mi je biti uz Alena Jukića kao dio prve ekipe. “

Sezona pred nama je duga, a očekivanja velika. Za kraj smo se pitali čemu se naša sugovornica nada kao ishodu sezone.

“Neka nas zdravlje posluži i damo sve od sebe. Onda očekujemo puno, onda se ne bojimo nikoga. Za Školu je jasno – cilj će biti ispunjen ako dovedemo još više djece i popunimo sve lokacije na kojima treniramo”.

Na ovogodišnjoj Šalati (7. rujna) neposredno pred utakmicu Futsal Dinamo – Milano, Škola futsala imat će otvoreni trening za sve uzraste te još jednom podsjećamo sve mlade futsal entuzijaste i njihove roditelje da se mogu prijaviti za otvoreni trening te u našu Školu futsala u bilo kojem trenutku, ili preko naše Facebook stranice “Futsal Dinamo – Škola Futsala”, ili direktno našoj voditeljici Škole na broj 091 1599 040.

Dinamo – to si ti!