Naši zagići, dječaci rođeni 2011. i 2012. godine, od ove sezone su u punom natjecateljskom pogonu. Unatoč velikom broju novoupisane djece i stalne promjene broja naših polaznika, možemo slobodno rećći kako su zagići (U-9) naša najbrojnija skupina uz limače.

Treninzi se održavaju ponedjeljkom, utorkom i četvrtkom u SD Megaton te ponedjeljkom, srijedom i pretkom u ŠRC Jazbina. Nova lokacija od ožujka je i Sportska dvorana Boćarski dom na Cvjetnom naselju. Tako će naši zagići do kraja ove, ali i iduće sezone trenitati na čak tri lokacije.

U ovoj kategoriji se trenutno natječemo u ZNS-ovom futsal natjecanju te s dvije momčadi (Megaton i Jazbina) u Futsalito ligi u ŠC Šalata na Velesajmu. Ove godine smo nastupili na vrlo jakom Božićnom kupu na Velesajmu krajem prosinca gdje je Futsal Dinamo 2010 odigrao 4 utakmice uz, nažalost, 4 poraza. S druge strane, Futsal Dinamo 2011 je ostvario sjajan rezultat te u skupini ostvario pobjede protiv Kustošije i Pregrade izborivši polufinale. U napetom polufinalu smo poraženi tijesno od vršnjaka Lokosa s 1:0, a za treće mjesto smo bili sretniji i sretniji od druge momčadi Lokomotive i osvojili 3. mjesto i broncu.

Futsal Dinamo Jazbina, jedna sasvim nova momčad s pregršt potencijala malih ‘dinamovaca’, u Futsalito ligi je nakon početnih nekoliko poraza ukomponirala sve zamisli svojih trenera i uz naporan rad i trening u posljednja dva kola izborila remi (3:3) protiv Gimke SC Dubrava te prvu pobjedu rezultatom 5:1 protiv OŠ Kajzerica na pogon Marka Vučkovića i Vite Šverka.

Futsal Dinamo Megaton, uz nositelje igre Marka Malarića, Filipa Jurjevića, Antonija Čuljka i Roka Skorića, na kontu trenutno ima dva pozitivna i dva negativna ishoda. Bodovi su ostvareni protiv OŠ Gustav Krklec i Gimke Keglić dok smo, nažalost, više golova primili nego zabili protiv Sopota i Gimke SC Dubrava.

U ZNS-ovom natjecanju u prva dva kola isporučili smo poker golova Trešnjevci i Zagrebu 92 te ostvarili maksimalnih 6 bodova. Treće i četvrto kolo su bili dijametralno suprotni, a bolji suparnici su bili Futsal škola Zagi i Uspinjača Gimka. Treći poraz u nizu uslijedio je od Dubrave Tim Kabel rezultatom 1:3 da bi negativni niz prekinuli sjajnom predstavom protiv Sesveta gdje vršnjaci s istoka grada mogu biti sretni što su izvukli bod na kraju utakmice unatoč plavoj dominaciji i pregršt propuštenih šansi.

Naši mali ‘dinamovci’ tako iz tjedna u tjedan na treninzima skupljaju znanje, usavršavaju svoje nogometne vještine, a vikendom na utakmicama skupljaju iskustvo pod budnim okom trenera Vladimira Škegre, Dominika Tadića i Melani Mihić.

Priključi nam se i ti!

Dinamo to smo mi!