U očekivano tvrdoj utakmici u Vrgorcu, Futsal Dinamo upisao je 4:3 poraz protiv istoimenog domaćina te nastavio negativan niz bez pobjede. Mateo Mužar postigao je dva pogotka u drugom poluvremenu, a Antonio Konsuo sredinom prvog poluvremena doveo Dinamo u vodstvo. Nažalost, Plavi se iz Tinovog grada ipak vraćaju praznih ruku.

Dinamo je otvorio utakmicu s dvije prilike, Davora Kanjuha iz slobodnog udarca i Kristiana Čekola čiji je udarac odsjeo u bloku. No početak utakmice obilježio je i niz sjajnih obrana Dinamova vrata Ante Piplice koji je zaustavio pokušaje vrgoračkog napada.

Zatim se napadački moment preselio na Dinamovu stranu. Vučkovićev opasan trk presreo je Primić na golu Vrgorca, a veliku priliku u kojoj je Kanjuh iz prekida pronašao Prgometa na drugoj stativi obrana Vrgorca blokirala je u aut. Istaknuo se i Filip Novak s dva snažna udarca koja su prohujala pored vratnice.

A u 10. minuti, gol za Futsal Dinamo! U glavnim ulogama, dva Dubrovčanina. Antonio Konsuo lijepo je prošao svog čuvara, spustio se prema golu te efektno pogodio Primiću pod prečku za vodstvo Dinama.

No hladan tuš uslijedio je manje od minutu kasnije. Gašpar prezicnim udarcem s ruba kaznenog prostora vraća utakmicu na početak. Par trenutaka kasnije, Toni Vučković zaradio je prvi žuti karton na utakmici, a Dinamov 5. akumulirani.

Vrgorac je u tim trenucima prebacio igru na Dinamovu polovicu te došao do preokreta. Duško Martinac pronašao je mrežu nakon 6. akumuliranog prekrašaja Plavih, a kad su Dinamovci jurnuli po izjednačenjem s igračem više, isti igrač presreo je jedno dodavanja te pogodio sa svoje polovice za 3:1 Vrgorca.

Novak i Čekol upisali su još dva opasna udarca do kraja poluvremena, ali nisu pronašli put oko Primića.

Jurnuo je Dinamo u drugom poluvremenu po poravnanje. U razmaku svega nekoliko sekundi, Prgomet je tri puta opasno zaprijetio Vrgorčanima. Dva puta se obranama iskazao Primić, a treći udarac uspio je obraniti tek uz pomoć vratnice.

U 24. minuti, kod Dinama su požutjeli Davor Kanjuh i Matija Tolić. Utakmica je tada ušla u malo mirnije vode, no Mateo Mužar ubrzo nas je sve razbudio. Prgomet se sjajno okrenuo oko svog čuvara te u sredini pronašao Mužara koji zabija za 3:2 i vraća nadu Dinamu.

Sredinom drugog poluvremena, strijelac prvog pogotka Konsuo zaradio je žuti karton te trener Đulvat neće moći računati na njega u sljedećoj utakmici protiv Futsal Pule.

A zatim, novi šok za Futsal Dinamo. Martinac je iz kornera na drugoj stativi pronašao nečuvanog Boškovića koji pogađa za 4:2 vodstvo domaćina.

Futsal Dinamo je pet minuta prije kraja krenuo u igru s golmanom igračem i to se gotovo odmah isplatilo. Kanjuh je lijepom loptom pronašao Prgometa na drugoj vratnici, ali je Prga nije najsretnije ulovio loptu koja je odsjela u gol autu.

Prijetili su Dinamovci iz svih pozicija, a 40 sekundi prije kraja, Davor Kanjuh je poslao još jednu teledirigiranu loptu prema Mateu Mužaru koji smanjuje na konačnih 4:3.

Domaćinima čestitamo na pobjedi, nedostajalo nam je jako malo da makar ponovimo rezultat iz Zagreba. Futsal Dinamo svoju sljedeću utakmicu igra u petak u 20:00 protiv Futsal Pule.

Dinamo – to si ti!