Futsal Dinamo svladao je Pula u Sutinskim vrelima s 3:2. Bila je to odlična partija Plavih koja je donijela zasluženu pobjedu, bitnu ne samo za samopouzdanje nego i za plasman uoči doigravanja.

Odlično prvo poluvrijeme

U prvom poluvremenu Dinamo je bio mnogo konkretnija i opasnija momčad. Već u drugoj minuti dobre su pokušaje u istoj akciji imali Kristian Čekol i Kristijan Grbeša. Minutu nakon toga, isti dvojac slaže kolosalnu šansu. Grbeša probija bok i vraća povratnu, a Čeki na prazan gol puca preko vrata.

U sedmoj minuti Dinamo dolazi do zasluženog vodstva. Sjajno odigrana akcija na prekidu krenula je od Davora Kanjuha. On ju je proslijedio do Mihovila Prgometa koji ju ostavlja za Čekola, a Dinamova sedamnajstica diže loptu preko Žarka Luketina za 1:0.

Uskoro je lijepu šansu imao i Filip Novak koji je ukrao loptu gostima, ali je vratar Pule bio sjajno postavljen. Prvu prilike Žuti su imali u 12. minuti kada Niko Vukmir puca iskosa, ali Ante Piplica je bio spreman.

U idućoj minuti Mateo Mužar sjajno pokušava špicom, ali Luketin paradom spašava Puležane. Najbolju šansu gosti su imali na jednu poklonjenu loptu u zadnjoj liniji, ali je Piplica nogama upisao odličnu obranu. Dvije minute prije kraja, Pula je napravila šesti prekršaj. Loptu je uzeo Čekol, ali je njegov udarac završio pored gola. S 1:0 se otišlo na odmor.

Triler u drugom dijelu

U drugom dijelu gledali smo non-stop akciju na obje strane. Sve je krenulo sjajno po Plave koji su mladolikom kombinacijom Vučković-Novak-Mudronja poveli 2:0 nakon školske tranzicije na drugu stativu.

Imali su u tom periodu solidne pokušaje i Grbeša i Novak, ali je u 31. Minuti Thomas Ignacio Baisel sjajno prošao igrača na liniji i lijevom nogom pogodio suprotni kut. Uskoro je Dinamo vratio naa dva razlike.  Čekol je sjajno učačkao loptu suparničkoj obrani i dao Grbeši koji  nas dovodi na vrata pobjede.

Ipak, gosti se nisu predavali. U 32. minuti Bojan Barišić se okrenuo oko čuvara na pivotskoj poziciji i simbolično smanjio na 3:2. Dinamo je propustio nekoliko solidnih šansi u tom dijelu susreta, posebno s obzirom da je vratar Luketin igrao de facto kao peti u polju, ali nismo kaznili nerijetko prazna vrata.

Naš bivši igrač Ivan Šulentić zamalo nas je šokirao u 37. minuti kada je pogodio stativu. U zadnjoj minuti Čekol je propustio meč loptu s devet metara kada je slabasšno pucao desnom nogom. Četiri sekunde prije kraja, Pula je imala odličnu šansu, ali je pucala pored gola.

Dinamo je time osigurao plasman u doigravanje. U posljednjem kolu gostovat ćemo kod gradskog rivala Alumnusa koji se oprostio od prve lige.

Dinamo – to si ti!