U subotu, 11. siječnja s početkom u 18 sati na otvaranju proljetnog dijela 1.HMNL dočekujemo prvaka države i vodeću momčad prvenstva, Novo Vrijeme Apfel. Utakmica se igra u dvorani II Doma sportova u koju se vraćamo nakon 4. listopada prošle godine i dvoboja drugog kola protiv Squarea.

Na stranu činjenica da su Makarani prvaci države i vodeća momčad nikad izjednačenije lige, na stranu što su igrali – i to jako dobro – elitnu rundu Lige prvaka, radi se o momčadi koju nismo pobijedili u posljednjih sedam međusobnih utakmica.

Posljednji trijumf ubilježili smo 19. svibnja 2018. kada smo u prvoj utakmici polufinala prvenstva slavili s 3:1. Hrvoje Penava i Mihovil Prgomet rano su doveli naše u vodstvo,  smanjio je Mate Vuković krajem prvog dijela, a pobjedu je zapečatio Davor Kanjuh, lijepim pogotkom iz voleja, na asistenciju Matije Capara iz kornera.

I tu je stala naša serija. U uzvratu Novo Vrijeme je slavilo s 4:0, a u majstorici za finale, neprežaljeni Capi zabio je u zadnjoj minuti za 2:2 i produžetke u kojima smo dva puta pogodili okvir gola te su nas gosti izbacili na penale.

U prošloj sezoni bilježimo 1:4 poraz u 2. kolu u Makarskoj i 2:4 poraz u 13. u Kutiji šibica. No, tu smo utakmicu odigrali odlično, ali smo bili izrazito efikasni.

S Makaranima smo se ponovno susreli u play-offu u kojem, iscrpljeni od tromeča s Uspinjačom Gimkom, a Makarani motivirani zbog serije dobrih rezultata, nismo imali šanse. Izgubili smo s ukupnih 4:13.

Dvobojem protiv Novog Vremena krenuli smo i u ovu sezonu, u 6. minuti primili smo dva gola, Robert Grbić je smanjio u 28., no sve nade u povratak riješio je Duje Bajrušović pogocima u zadnjoj minuti. Makarani su slavili s 5:2.

U ranijim sezonama Dinamo je ipak bilježio bolje rezultate u dvobojima s protivnikom u subotu. U prvoj utakmici, odigranoj u Sutinskim vrelima, Davor Kanjuh je dvama pogocima Dinamu donio važna tri boda, da bismo u uzvratu, u završnoj fazi regularnog dijela sezone slavili sa 7:1.

Na otvaranju sezone 2016./17. s Novim Vremenom odigrali smo 1:1 u Domu sportova, a u prvom kolu jesenskog dijela sezone izgubili smo sa 5:7 iako smo tri puta vodili.

I tako stižemo do pretprošle sezone u kojoj smo također igrali polufinale prvenstva. U posljednjoj utakmici jeseni pobijedili smo Novo Vrijeme u Makarskoj s 4:1 i okrunili se titulom jesenskog prvaka, da bismo u posljednjoj utakmici regularnog dijela, koja je bila revijalnog karaktera, u Domu sportova odigrali 2:2.

U 14 međusobnih utakmica Futsal Dinamo upisao je 4 pobjede, tri su utakmice završile neriješeno, a Novo Vrijeme je upisalo sedam pobjeda, šest u posljednjih sedam utakmica (iako je i ta „sedma“ završila porazom na penale). Ukupna gol-razlika je 35:45 u korist Makarana, no najbolji strijelac u međusobnim dvobojima je naš novopečeni otac Davor Kanjuh, kojem još jednom čestitamo na rođenju male Antee i koji je 10 puta pogađao mrežu Makarana.

Novo Vrijeme nismo pobijedili u posljednjih sedam utakmica, a znate onu teoriju o zakonu velikih brojeva…

U tri dvoboja u Domu sportova II imamo tri remija, vjerujemo da je došlo vrijeme za prekid oba niza.

Subota, 18 sati, – svi u Dvojku!