Završetkom sezone 2019/20, pete u nizu u kojoj smo prvenstvo završili u polufinalu doigravanja, red je da porazgovaramo s trenerom prve momčadi, Alenom Jukićem.

Ono što sa sigurnošću možemo reći jest da je iza nas najčudnija sezona u klupskoj povijesti. Krenuli smo loše, s jednim bodom u prve tri utakmice. Uslijedilo je mučenje do kraja jeseni koju smo završili na petom mjestu, daleko od vodećih momčadi lige.

U navijačkim krugovima pričalo se čak i o mogućoj borbi za ostanak, no na proljeće smo gledali nekakvi drugi Dinamo. Odlična partija protiv prvaka Novog Vremena, zatim pobjeda u Dubrovniku, remi kod jake Crnice, demoliranje Vrgorca i pobjeda protiv vodećeg Olmissuma u Omišu.

Kada smo bili u najvećem naletu i u najboljoj formi, prekinuto je prvenstvo. Nakon tromjesečne pauze, nastavili smo gdje smo stali. Serijom od tri pobjede (ukupno pet) završili smo na trećem mjestu, u četvrtfinalu smo u novoj drami izbacili stare znance Uspinjaču Gimku, a finala nas je koštao Olmissum koji nas je s minimalnih 0:1 svladao u Omišu.

Za početak, zamolili smo Juku za komentar ove najčudnije sezone u klupskoj povijesti?

„Iza svih nas je neuobičajeno duga sezona s neuobičajeno dugom pauzom. Moram reći kako me oduševilo funkcioniranje kluba za vrijeme pauze i „koronakrize“ te nastavak rada svih dobnih kategorija. Ipak, najveći dojam na mene je na kraju ostavila ideja Boysa oko kupnje virtualnih ulaznica za utakmice bez gledatelja i reakcija naših navijača na cijelu priču“.

Zašto smo ove sezone gledali dva Dinama, slabi „jesenski“ i odlični „proljetni“?

„Prošlo smo ljeto zbog Izbora u Klubu imali manje vremena nego inače za posložiti roster momčadi. Imali smo dosta promjena u igračkom kadru, a u prvi plan su iskočili mladi igrači koji su postali nosioci igre na svojim pozicijama. Neko vrijeme se tražila „kemija“ između mladih i starijih igrača. S boljim rezultatima došlo je i do porasta samopouzdanja. Igrači nisu gubili vjeru u sebe čak i kada nam rezultat nije išao u prilog”.

Za razliku od prošlih sezona, kada su igrači na godišnje odmore odlazili krajem svibnja, ove godine smo posljednju utakmicu odigrali 12. srpnja. Kakvi su planovi za iduću sezonu, kada kreću pripreme?

„Još uvijek se ne zna datum početka idućeg prvenstva. Svakako ćemo uzeti dovoljno vremena za pripreme kako bismo nove natjecateljske utakmice dočekali fizički i psihički spremni. Pripreme ćemo najvjerojatnije odraditi u Zagrebu na otvorenom sa željom da odigramo nekakav četverodnevni turnir izvan grada“.

Osim što vodi seniorsku ekipu, Jukić je ujedno i trener juniora s kojima je osvojio naslov 1.HMNL Zapad, a u finalu neslužbenog prvenstva u Zagrebu tijesno izgubio od Aurelije. Mateo Mužar je junior koji se etablirao u seniorskoj ekipi Modrih, a prilike u prvom sastavu ove sezone su još dobili desni bek Filip Novak i vratar Borna Kušlan.

Hoćeš li na ljeto priključiti još pokojeg juniora prvoj momčadi?

„U Futsal Dinamu se zna da juniori koji to zasluže svojom kvalitetom, radom i ponašanjem uvijek budu pozvani u kadar seniora i imaju moju veliku pažnju i povjerenje. Sjetimo se da su svoje minute na prošlogodišnjoj Šalati dobila četiri naša tadašnja juniora (uz Mužara i Novaka, na Šalati su još nastupili Jure Jakovljević i Toni Vučković, op.a.)”.

Ok, vratimo se na seniorsku momčad i pitanje koje naše navijače najviše zanima. Kakva je situacija s pojačanjima za iduću sezonu?

„Pozicije na kojima tražimo nove igrače uvjetuju i potencijalni odlasci iz Kluba. Već sada smo u pregovorima s nekoliko potencijalnih pojačanja no trenutno je prerano govoriti o tome”, rekao je Jukić i nastavio:

„Znam da su navijači nestrpljivi, no u futsalu se transferi realiziraju dosta kasnije nego u nogometu s obzirom na to da sezona počinje dosta kasnije.“

Dinamo je imao jednu od najboljih obrana lige (treću), ali i jedan od najlošijih napada, koji je razlog slabije efikasnosti u odnosu na prošle sezone?

„Uz ostale elemente futsal igre na treninzima podjednaku pažnju dajem treniranju faze obrane i napada. Radimo mnogo specifičnih vježbi koje simuliraju situacije koje nas očekuju na utakmicama. Ponavljamo ih kako bismo kod igrača stvorili automatizam i istovremeno unaprijedili segment napada i obrane. Dok radim analizu naših utakmica i dok ponovno prolazim situacije koje su se događale, ostanem začuđen brojem stvorenih šansi u odnosu na one realizirane“.

Pred nama (četvrtak, 16. srpnja) je finalna utakmica prvenstva. Novo Vrijeme treći put u nizu ili Olmissumu prvi naslov?

„U finalu nema favorita, tako da nemam prognozu niti nekakav osjećaj tko bi mogao pobijediti. U svakom slučaju, čestitam finalistima. Zasluženo su tu gdje jesu“.

Poruka za kraj?

„Na kraju bih pohvalio cijelu futsal zajednicu koja je pronašla rješenje i unatoč svemu završila ovu sezonu, na malo skraćen, ali ipak pošten i regularan način“.

„Zahvaljujem se svim igračima, ostatku stručnog stožera, trenerima u Školi futsala, svoj djeci koja trenira u njoj i njihovim roditeljima. Zahvaljujem se volonterima, simpatizerima i navijačima na podršci koju smo osjećali u svakom trenutku i koja nas je činila boljima“, završio je Jukić.