Brojimo sitno do simboličnog početka sezone za sve navijače Futsal Dinama, odnosno do novog spektakla na Šalati. U goste nam ovaj put, kao prvi hrvatski klub koji će gostovati na najljepšem brdu iznad centra, dolazi MNK Šibenik 1983.

Šibenčanima će ovo biti prva sezona u prvoj ligi, pa smo porazgovarali s njihovim trenerom Andrijom Bakulom kako bi saznali u kakvom raspoloženju dočekuju svoju premijeru u elitnom rangu hrvatskog futsala.

Šibenik se želi predstaviti u što boljem svjetlu

Gospodine Bakula, koliko se radujte utakmici na Šalati i sve bližem početku sezone?

“Sigurno da nam je veliko priznanje i pohvala za naš rad što nas je veliki klub kao Futsal Dinamo pozvao na Šalatu.”

“Bili smo već jednom, ali tužnom prilikom. Danas će sigurno biti puno veselije i želimo se predstaviti domaćim navijačima u što boljem svjetlu.”

“Početak prvenstva je za tri tjedna i od osnutka kluba svi u klubu su jako htjeli tu prvu ligu. Mislim da bi bilo suludo da plešemo samo jednu sezonu i mislim da ćemo svi dati svoj maksimum da budemo ozbiljan suparnik u prvoj ligi.”

Početak je priprema, hoćete li moći računati na sve igrače u kadru za Šalatu?

“U prvom dijelu priprema naglasak je na fizičkoj spremi. Sigurno da smo tu platili danak što su neki igrači slabije muskulature i nisu došli u fit stanju. Drugi su pak bili opterećeni ljetnim turnirima, ali kako nama tako i svima.”

“Sigurno da ćemo biti bez par igrača, ali koga nema bez njega se mora, a ovima što su tu je ovo velika prilika da pokažu da se na njih može računati u nastavku prvenstva.”

Napadački futsal kao odlika Šibenčana

Je li možemo očekivati napadački Šibenik na Šalati ili će naglasak biti na uigravanju nekih obrambenih ideja?

“Ovo je moja peta godina u klubu i cijeli moj mandat gajimo napadački nogomet i ne zanima nas tko je protivnik na drugoj strani. Futsal se igra za publiku, za navijače i uvijek je cilj zabiti gol više.”

“Ma neka svaka utakmica završi 9:8, a mi pobijedili!”

Biste li izdvojili dvojicu vaših igrača koji su najveća prijetnja suparničkom golu?

“Ne volim izdvajati pojedince, ali drago mi je što nam se nakon duge ozlijede vraća Španja. Nažalost, neće biti s nama na Šalati, ali tu je još par dobrih momaka.”

“Mislim da je naša najveća prednost kolektiv i zajedništvo gdje opasnost prijeti sa svih strana.”

Pokazali karakter i ušli u elitu

Dajte nam mali komentar prošle sezone… ostvaren je ulazak u prvu ligu. Jeste se tome nadali, priželjkivali ili osjetili da možete, pa zgrabili šansu?

“Prošla sezona je za nas odlično krenula sve do finala regionalnog kupa kad smo izgubili na Baldekinu od Studenata (AFC Universitas op.a). Tu je došlo do emotivnog i fizičkog pražnjenja, pa nam je uslijedilo par lošijih rezultata.”

“Korona je ušla u naše redove, 42 dana nismo bili u trenažnom procesu, a nakon toga su stala i sva sportska događanja.”

“Sustav natjecanja nam je dozvolio da možemo imati i poneki kiks. Kako se bližilo doigravanje i kvalifikacije za prvu ligu mi smo se dizali u formi. Vjerovao sam, a to sam morao i prenijeti na igrače, da možemo, da ćemo uspjeti.”

“Ključna je bila utakmica u Slavonskom Brodu gdje smo gubili 4:0, ali ipak pokazali karakter i na kraju pobijedili, a ostalo je povijest…”

Očekivanja od prve sezone u prvoj ligi? U doigravanju ste pokazali da možete igrati na toj razini.

“Kroz kvalifikacije za prvu ligu smo pokazali da se možemo nositi s klubovima poput Uspinjače-Gimke, Futsal Pule i Broda 035.”

“Međutim, sezona je duga, zato smo ciljano doveli i par pojačanja. Par mladih momaka za koje želimo da ove godine napreduju da bi sljedeće godine bili stožerni igrači.”

“Prvi i osnovni cilj je ostanak u ligi, ali valja biti ambiciozan i prenijeti te ambicije na igrače te ući u doigravanje i dat sve od sebe da drugima zagorčamo život.”

Šibenski derbi

Na rasporedu će ove sezone biti i šibenski derbi, hoćete li tim utakmicama pristupiti s nešto većim elanom?

“Za mene će to biti utakmica kao i svaka druga. Ja sam radio u Crnici, kao i moji igrači igrali tamo. Ne vidim razlog za neku ‘zlu krv’.”

“Tri boda vrijede isto protiv Olmissuma i protiv Crnice. Sigurno da će biti dosta naših navijača i drago mi je da Šibenik ima dva futsal prvoligaša što je dokaz da se u našem gradu igra kvalitetan futsal.”

Je li igračka križaljka završena za ovu sezonu ili nas očekuje još dolazaka u redovima Šibenika?

“Pokušali smo zadržati sve igrače od lani i dovesti što je moguće više igrača tu iz našeg dalmatinskog bazena.”

“Međutim, u Dalmaciji imate Vrgorac, Omiš, Makarsku, Crnicu, pa i u drugoj ligi ima nekoliko kvalitetnih drugoligaša, pa nije lako privoliti igrača na dolazak.”

“Dolaskom Jurjevića smo dobili na iskustvu, međutim uprava kluba ne spava mirno i samom željom da dovode još jednog igrača koji bi digao kvalitetu i nivo naše igre govori o ambicijama za ovu sezonu.”

Vidimo se na Šalati

A trener Bakula uputio je i poseban poziv za sve ljubitelje futsala…

“Iskoristio bih ovu priliku i pozvao sve navijače i Futsal Dinama i Šibenika da dođu danas na Šalatu i podrže nas u ovoj prijateljsko-pripremnoj utakmici. Rezultat je bitan, ali bitnije je druženje i da se napokon vratimo na tribine te svi skupa proslavimo jedan pravi futsal praznik!”