Junior Futsal Dinama i igrač eSport momčadi kluba Andrija Vrcan u posljednje vrijeme bilježi fantastične rezultate u video-igri FIFA 21. Vrcan je nedavno postao elitni igrač u FIFA 21 Global Series (o tome malo kasnije) te se plasirao u završnicu prvenstva Hrvatske u FIFA 21.

Na cijelom prvenstvu sudjelovalo je više od 900 igrača, koji su bili podijeljeni u četiri skupine – „Dinamovu“, „Hajdukovu“, „Osijekovu“ i „Rijekinu“.

Vrcan je kvalifikacije igrao u skupini NK Rijeke. Mnogi su se pitali, zašto?

„Mislio sam da će u Rijekinoj kategoriji biti slabija konkurencija“, rekao je nedavno Vrcan u intervjuu za Jutarnji list, a nama je dodatno pojasnio odluku: „Te skupine su napravljene za popularizaciju natjecanja, nemaju veze s klupskom pripadnošću. Za mene postoji samo jedan klub. Ja sam Dinamovac, u nogometu navijam za NK Dinamo, a inače treniram u Futsal Dinamu, pod čijim grbom i igram ovo natjecanje“.

Ok, bitno je da nije igrao u skupini jednog drugog kluba…

U četvrtfinalu, Vrcan je na žalost izgubio od igrača pod nadimkom „rijo3x0tic“, inače novinara Index.hr-a Armina Hasanbegovića, koji stiže iz „Osijekove“ skupine.

„Rioexotic je odličan igrač s puno iskustva. Ima odličan Ultimate Team te je također elitni igrač. Čestitam mu na pobjedi“, rekao nam je Andrija.

Među završnih osam plasirala se sama krema hrvatske FIFA scene…

„Ovo je najveći turnir napravljen u FIFA-i u Hrvatskoj do sada, s vrlo jakim sponzorima! Velika mi je čast jer sam završio među top 8 hrvatskih igrača, pogotovo kao e-sport igrač Futsal Dinama“.

Osim Vrcana, na turnir su se prijavila još dva naša e-igrača, senior Filip Novak i kadet Ajdin Ridžal.

„Nole nije mogao nastupiti na turniru zbog školskih obaveza te seniorskih utakmica i treninga Futsal Dinama. Turnir je započeo u vrijeme kada je prva momčad svaki drugi dan putovala na neko gostovanje u Dalmaciju. A prioriteti se znaju…”

Vratimo se na FIFA 21 Global Series u kojem si nedavno stigao do elitnog statusa, što to točno znači?

„Igrač koji pobijedi 27 utakmica u Weekend Ligi, što je iznimno teško, postaje verificirani igrač FIFA-e te ostvaruje pravo sudjelovanja na FIFA Global Series turnirima s najboljim igračima iz cijeloga svijeta“.

Andrija Vrcan i Filip Novak na eDinamo Cupu 2019.

Ti turniri održavaju se u jednom gradu, najčešće Londonu, no sada je, s obzirom na aktualnu situaciju, sve prebačeno „online“.

„Nadamo se da će se do proljeća situacija popraviti  i da će najbolji igrači biti pozvani na završni turnir FIFA Global Seriesa koji bi se, prema najavama, trebao održati negdje u SAD-u“.

Andrija Vrcan: eDinamo ima svjetlu budućnost!

Uz tvoje nastupe u T-comovoj ligi i na Global Seriesima, naša momčad ostvaruje značajne rezultate i u ProClub modu, u kojem svaki igrač kontrolira svojega igrača i natječe se protiv drugih klubova.

„Pratim nastupe naših igrača u ProClub modu. Odlični su, vjerujem da mogu ostvariti značajne rezultate”.

>> Kalkulacije pred zadnje e-kolo: S četiri pobjede možemo osvojiti naslov!

Od pokretanja naše eSport momčadi prošlo je više od godinu dana. Za sada si ostvario najveće uspjehe u povijesti ekipe, imaš „fizički“ turnir u Dubravi, a sada i na prvenstvima ostvaruješ značajne rezultate. Kako si generalno zadovoljan s prvom momčadi?

„Zadovoljan sam jako. Mislim da eDinamo ima svjetlu budućnost. Da citiram legendarnog Otta, fale nam još dva igrača i onda ćemo eSport momčad dignuti na još jednu višu razinu”.

Za kraj pitanje o sportskom segmentu tvoje karijere. Još si uvijek junior kluba. Cijela sezona 2020/21 je čudna, malo igrate, malo je pauza. Kakve su sportske ambicije za 2021.?

„Sezona je čudna. Odigrali smo nekoliko prijateljskih utakmica i utakmica na privatnim turnirima i onda se dogodila ta pauza. Ozbiljna smo ekipa i ciljamo državnu završnicu, vjerujem da je možemo i osvojiti!“, rekao nam je za kraj Vrcan.

Kao i Vrcanu, i našoj ProClub momčadi malo je falilo da stignu do titule u VPG LN ligi. Na kraju su završili treći. E-sport sezona također ide na kratku pauzu, nasatvalja se početkom 2021.

Sve informacije o našoj e-momčadi kluba možete pratiti na službenoj Facebook stranici e-Futsal Dinama.

eDinamo – to si ti!