Danas će se u Ilici 298, u prostorijama Boksačkog kluba Gladijator, s početkom u 19 sati predstaviti Boksački klub Dinamo koji će, kao i Futsal Dinamo, funkcionirati prema demokratskom načelu „jedan član, jedan glas“.

Osnivači kluba su naši Bad Blue Boysi, a glavni mu je cilj očuvati vrijednosti Zagreba i njegovu slavnu sportsku tradiciju te omogućiti mladim Zagrepčanima mjesto na kojem će imati priliku baviti se sportom i učiti o pozitivnim vrijednostima.

Klub će biti otvoren za sve dobne skupine, no posebni naglasak bit će stavljen na klince i razvoj mlađih boksačkih generacija te stvaranje zdravog kolektivnog tima sportaša. Prvi predsjednik kluba bit će Tomo Kadić trener iz BK Gladijator koji će novoosnovanom klubu u početku  omogućiti logističku i sportsku podršku.

„Nakon što smo u samo dvije godine, krenuvši od nule, od Futsal Dinama stvorili konkurenta za naslov prvaka Hrvatske, svoju ljubav prema sportu i Zagrebu želimo pretočiti u još jedan ambiciozni projekt, Boksački klub Dinamo! Osmišljen je kao sportsko okupljalište ljubitelja boksa i borilačkih sportova i prvenstveni nam je cilj djeci i mladima grada Zagreba pružiti mogućnost bavljenja sportom, od natjecateljske do rekreativne razine. Iako smo otvoreni  svim dobnim skupinama, prioritet su nam klinci od kojih želimo jednoga dana stvoriti prvake. U nastojanjima vraćanja transparentnosti i vjere u istinske sportske vrijednosti koje su nekada bile temelj zagrebačke kulture življenja, ovo je tek početak. Duh našeg kluba je duh gradskih ulica. Dinamo pripada onima koji ga vole bez interesa!“ proučili su Bad Blue Boysi.

Što se tiče sportskih uspjeha, Boysi ne dvoje, ime Dinamo i njegovi članovi obvezuju klub da bude najbolji!

Pokretanje BK Dinamo prvi je korak k osnivanju „Sportskog društva Dinamo“ koje bi okupljalo sve klubove s imenom Dinamo, Dinamovce i Zagrepčane. Skupština Futsal Dinama, koja se sastoji od njegovih članova, odlučit će žele li da se MNK Futsal Dinamo priključi Sportskom društvu Dinamo.

NK Dinamo Zagreb od 1945. do 1950. bio je dio SD Dinamo koje je tada brojalo 19 različitih sekcija, poput atletike, gimnastike, boksa, hrvanja, stolnog tenisa, biciklizma, rukometa, odbojke, streljaštva, šaha i drugih sportova.

Prije pokretanja Futsal Dinama, BBB su jasno dali do znanja kako je konačni cilj kluba povezivanje s NK Dinamom kada za to bude bilo mogućnosti u nekim boljim, sretnijim vremenima za Klub.

Dinamo – to smo mi!