Odmah u startu priznajmo si neporecivu istinu. Od početka sezone pa zaključno s prvom tekmom u Dubrovniku nismo bili dobri, nismo bili pravi. I rezultati nam to jasno ukazuju. Šesto mjesto u ligi i zaostatak u četvrtfinalnoj seriji definitivno nisu neka pozivnica navijačima za subotnji drugi okršaj u Dvojci.

> Futsal Dinamo – Square, subota (30. travnja), Dom sportova II, 18:30

U prilog nam ne ide ni razumljiva nabrijanost plave navijačke vojske na još uvijek neizvjesnu prvenstvenu borbu u 1. HNL. Svjesni smo da je fokus na veliki travnati teren ogroman. Svjesni smo i da su godinama udaljena vremena kad je Futsal Dinamo punio zagrebačke dvorane neovisno o imenu protivnika, vrsti ili fazi natjecanja. Znamo, bili smo “protestni klub”, oaza u pustinji, utočište neželjenim i s Maksimira protjeranim Bad Blue Boysima.

Uslijedile su godine navijačke “romantike” s nešto manjim brojkama od početnog zanosa ali s brojnim nezaboravnim uspomenama.
A onda je došao virus i ukrao nam dvije godine. Posljednja dva doigravanja odigrana su bez galame Boysa, a upravo je doigravanje onaj trenutak kad navijački zanos dobiva svoj pravi smisao jer se javlja pravi natjecateljski podražaj, utakmice biti ili ne biti. Sjećamo se toga iz ‘predpandemijskih’ vremena, a niste ni vi zaboravili pobjedu nad Splitom u Kutiji 2017., mitsku polufinalnu seriju s Novim vremenom godinu kasnije pa i onu još luđu, pobjedničku četvrtfinalnu s Uspinjačom 2019.
Pandemija je u nekakvom zastoju, valjda je i prošla. Nema mjera, nema potvrda i svih tih sr…a.
Ali ima velike potrebe za velikom podrškom našim plavim dečkima pred kojima je težak posao. Izjednačiti se jednostavno mora, a onda i preokrenuti seriju u trećoj, dubrovačkoj tekmi.
Treba nam to polufinale, ta granica koju još nikad nismo prešli, a toliko želimo!
Vrijeme je prisjećanja na slavnu godinu zagrebačkog sporta. Prije 40 godina svi zagrebački klubovi poharali su prvenstva bivše države predvođeni Dinamom i bijelim šalom. Bila je to prava “ekspanzija u ekstreme” kako to u svom stilu kaže onaj koji je s tim šalom zaludio plavu navijačku vojsku.
I upravo nam to treba sada!
Idemo po te pobjede i krenimo po sve!
Baš kao i te 1982. godine.
Tisuće srca sad za vas kuca…
… subota, 18:30, Dom sportova II. Dinamo – Square. Idemo po majstoricu!
Dinamo – to si ti!
P.S. Na utakmici ćete moći nabaviti Dinamove artikle po promotivnoj cijeni, Ožujsko pivo i ostalu cugu možete platiti i karticama.