Jedna zagrebačka grupa davno je to rekla na najjednostavniji i najtočniji mogući način: “Bilo bi mi lako da te ne volim”.

Zbilja bi nam svima bilo lakše da ga ne volimo, jer jedino Dinamo ti može nekako u jednom popodnevu skratiti život za deset godina. Jedino Dinamo može učiniti da toliko zamrziš loptu, to magično biće promjera od 20-ak centimetara sposobno odlučivati o sudbinama pojedinaca, klubova, pa čak i čitavih nacija. Jedino Dinamo je ljubav koja te prevari tisuću puta za tvog života. Pa opet, on je jedina ljubav kojoj se uvijek, ali baš uvijek na kraju vratiš.

Naš Dinamo nalazi se u osjetljivoj situaciji. Slabiji start u prvenstvo kombiniran s uhodavanjem nove momčadi donio je razočaranje za navijače koji su očekivali bolje predstave i više bodova na kontu. Više puta nego se to može pobrojati, baš su navijači bili ti koji su igrače izvlačili u najkritičnijim fazama utakmica. Sada vas pozivamo da to još jednom ponovite, jače nego ikad.

Mlada Dinamova momčad više nego ikad treba svog šestog igrača. On je taj koji prevagne i pomakne protivničku stativu za jedan centimetar, točno koliko treba da zabijemo gol. On je taj koji ubrizgava adrenalin svakom igraču koji padne snagom, kada se čini da se više ne možemo vratiti u utakmicu. On je taj koji utakmicu dočeka jednako natopljen znojem kao i igrači i kojem pobjeda pripada u istoj mjeri.

Naše obećanje pred Crnicu nije i ne može biti veliko. Ne možemo Vam obećati da se nećete trideset pet puta zapitati ima li smisla toliko se živcirati subotom i ne možemo Vam obećati da se nećete po stoti put u svom životu odljubiti od Dinama.

Ono što vam možemo obećati je da ćemo se na svaku loptu bacati kao da je zadnja u životu. I možemo Vam obećati da nikada, baš nikada nećete biti tako iskreno sretni kada ćete, znojni i istraumatizirani, nakon utakmice na tribini zagrliti prijatelja i proslaviti našu pobjedu. I reći sami sebi – znaš kaj, vrijedilo je.

Bilo bi nam lakše da ga ne volimo, ali to ne želimo. Teško je i tako mora biti, ali uz Vas se ne bojimo ničega.

Svi u Kutiju, Crnica mora pasti!