Nakon gotovo tri i pol godine, Futsal Dinamo svladao je Novo vrijeme. Plavi su u Dvojci Doma sportova odigrali sjajnu utakmicu i svladali rivale iz Makarske s 5:2. Dinamo je od prve minute igrao odlično, s visokim presingom i bez kompromisa prema viceprvaku države. Ipak, do ovako uvjerljive pobjede teško da bismo došli bez podrške šestog igrača koji je ‘odigrao’ još jednu izvanserijsku utakmicu. Navijači su danas, kao i uvijek, bili fenomenalni, pravi šesti, igrač prevage.

Dinamu slijedi gostovanje kod Squarea iduće subote, u Zagrebu smo ponovno krajem listopada kada dočekujemo prvaka Olmissum.

Dinamo nije mogao očekivati bolji ulazak u utakmicu. Već u 15 sekundi Plavi su došli do vodstva. Davor Kanjuh je pucao, a Mihovil Prgomet zabio iz odbijanca za jedan od najbržih golova Plavih u povijesti. Uslijedio je pokušaj Makarana kojeg je ukrotio Ante Piplica. Mihovil Prgomet mogao je u dva navrata udvostručiti prednost Plavih, ali je Filip Bašković ovaj put bio siguran.

U 11. minuti Makarani su izjednačili. Pulinho je probio desnu stranu, ubacio na drugu stranu, a tamo je Mate Vuković zabio iz blizine za 1:1. Igralo se vrlo izjednačeno, bez izrazitih šansi sve do završnice poluvremena. Filip Bašković ispucao je loptu i pogodio Kristiana Čekola u glavu od koje se lopta, pak, odbila u prečku gostujućeg gola. Uslijedio je pokušaj Antonia Konsua s distance, no na odmor su s prednosti otišli Makarani. Zabio je Blago Gašpar za 2:1 vodstvo Novog vremena na odmoru.

Početak nastavka bio je repriza početka utakmice. Već u prvoj minuti Mihovil Prgomet zabio je iz blizine za izjednačenje. Dinamo je nastavio s pritiskom te je Jakov Mudronja ubrzo nakon sjajnog solo-prodora zabio za prekret i vodstvo plavih 3:2. Dinamo nakon trećeg gola je nastavio s pritiskom i dobrom igrom. Kristian Čekol zabio je efektan pogodak za 4:2 i odveo Dinamo na dva razlike.

Makarani su ubacili golmana-igrača, a to je otvorilo prostora za Plave, no Čekol, Grbeša i Konsuo nisu iskoristili šanse za povećanje prednosti Dinama. Ipak, u 36. Plavi su stigli na korak do pobjede! Kristian Čekol ubacio je s desne strane, a Mateo Mužar zakucao za tri razlike Purgera koje je Dinamo zadržao do samoga kraja!