MNK Murter  staro je ime na našoj futsal sceni. Stanovnik I. HMNL je od sezone 2010./2011., bez značajnijih uspjeha, ali daleko od borbe za opstanak. Prošlu sezonu završili su u zlatnoj sredini, na solidnom 6. mjestu.

Ove godine došlo je do velikih kadrovskih promjena „na otoku“. Murter je napustio Hrvoje Kekez, izvršni direktor kluba koji je bio “glavni operativac” za dovođenje igrača. Brojni su igrači napustili klub (Stojkić, Rakić, Bajamić, Trivković, Perajica, Mijatović…), a na klupi više nema ni Ivice Osibova koji je imao kratku, ali uspješnu epizodu na klupi Murtera osiguravši četvrtfinale doigravanja prošle sezone. Gotovo nenadoknadiv gubitak predstavljaju odlasci reprezentativnog vratara Stojkića i Denisa Mijatovića, strijelca 15 pogodaka prošle sezone. Stefan Rakić, reprezentativac Srbije također je ovog ljeta napustio jedinog našeg prvoligaša s otoka.

Iako su ostali bez nekoliko važnih igrača iz prošle sezone, MNK Murter bio je prilično aktivan u ovom prijelaznom roku te su doveli čak osam  novih lica u svoju svlačionicu. Jedan od njih je i trener Željko Silov koji je lani odveo MNK Crnicu do doigravanja za 1. ligu, ali je tamo naišao na nepremostivu prepreku – Futsal Dinamo. Silov će osvetu tražiti s puno jačim kadrom, prije svega tu mislimo na trojac koji je pristigao iz prvaka MNK Nacional, a riječ je o Jamičiću, Leskovaru i Kovaču. U Murter je stigao još jedan Dinamov poznanik, riječ je o bivšem igraču Crnice, Josipu Božinoviću.

Umjesto sjajnog Stojkića na vrata je doveden Josip Bilandžić, mladi vratar koji je prošao školu MNK Split. Klub su također pojačali Robert Ljubić i Toni Katalinić. S obzirom na to da prijelazni rok nije gotov možemo očekivati još koje pojačanje u redovima Murtera, pogotovo zato što naši otočani nisu dobro krenuli u sezonu i muku muče s prilično tankim igračkim kadrom. Ubilježena su i dva poraza, u Makarskoj od Novog Vremena 5:2 i na domaćem terenu od MNK Split Tommy čak 0:8.

Na treneru Silovu je da uigra gotovo cijelu novu ekipu, vremena će svakako trebati, a nadajmo se kako će sa skupljanjem bodova ipak pričekati 4. kolo.

 

Dvoboj protiv MNK Murter na rasporedu je u nedjelju 04.10. s početkom u 18 sati u dvorani II Domu sportova. Dođite i pružite podršku našim momcima u borbi za nova tri boda. Cijena ulaznice je 25 kuna.

Dinamo to si ti!