Cedevita Junior pobijedila je KK Dinamo sa 77:66 i nastavila svoj maksimalan niz, a Dinamu nanijela prvi poraz u sezoni. Gosti su u KC Dražen Pertrović od prve četvrtine napravili rezultatsku razliku i nisu je ispuštali do završnice dvoboja.

Cedevita Junior puno je bolje ušla u utakmicu od domaće momčadi te su Narančasto-crni prvu četvrtinu zaključili s +10. U drugu četvrtinu Cedevita je ušla još bolje. Plavi su djelovali grogirano i gosti su tri i pol minute prije kraja poluvremena došli na velikih +24.

No, tada se Dinamo budi i serijom koševa Marka Juriča i Hrvoja Garafolića dolazi do “podnošljivih” 24:37 s kojima se otišlo na odmor. Jurič i Garafolić zabili su svaki po 7 poena za KK Dinamo. Kod Cedevite Fran Jacović je zabio 8, Petar Dubelj 7, a Matej Bošnjak i Petar Ogrizović 6.

Marko Jurič u prodoru

Cedevita Junior svladala Dinamo

U nastavak utakmice Cedevita ponovno ulazi bolje. Gosti su ponovno stigli na +20, no Dinamo se na krilima sjajnog Juriča uspio približiti na -8. No, više od toga nije išlo. Emir Šabić je pogodio dvije trice za Cedevitu i prelomio utakmicu.

Najbolji strijelac utakmice bio je Dinamov Jurič s 19 poena, uz koje je pridodao 4 skoka i 2 asistencije. Garafolić je zabio 12, uz pet skokova i asistenciju, a zapaženu utakmicu imao je i Nakić Vojnović sa 6 poena i 12 skokova.

Kod Cedevite najviše je zabio Šabić (17 poena), a slijedili su ga Dubelj (14p, 6sk, 5as) i Bošnjak (10).

Slijedi utakmica Futsal Dinamo – Alumnus (19h, Arena Sport 2)

Prvi od dva Dinamova dvoboja u sklopu akcije Sveti Nikola u plavoj Ciboni završio je porazom. Iduća utakmica na rasporedu je u 19:00 kada će na parket legendarne dvorane Dražen Petrović istrčati Futsal Dinamo u sklopu 9. kola 1.HMNL.

>> Po pobjedu u Draženovom domu za mirne blagdane

Podsjećamo, ovaj događaj ima i humanitarni karakter. U prodaju su puštene virtualne ulaznice od kojih se sav prihod direktno uplaćuje za liječenje mlade Gabrijele Kurtušić. Ulaznice možete kupiti skeniranjem QR koda ili uplatom na Gabrijelin račun: HR4323400093112436806.

Dinamo – to si ti!