Uoči utakmice protiv Crnice koja nas očekuje 2.11. u Kutiji Šibica, u kojoj će Dinamo loviti prvu pobjedu u sezoni, porazgovarali smo s našim najmlađim “veteranom”, Kristijanom Čekolom. On smatra kako svlačionica dobro osluškuje bilo ulice i tribine, te kako ćemo konačno doći do tri boda!

Slaže se da početak sezone nije bio nimalo uvjerljiv.

“Nismo dobro otvorili sezonu, ali slično je zapravo bilo i lani. Tada je krenulo bolje i naplatili smo sav težak rad na treningu i vjerujem kako će to i sada biti slučaj, očekujem da će stvari sjesti na pravo mjesto. Trebamo se dignuti u svim segmentima igre. Od obrane u kojoj sve i počinje, pa do napada gdje moramo biti ubojitiji.”

Već dva gola ove sezone postigao je desnicom i navijači su se pitali je li to nešto što Čeki posebno usavršava.

“Ma ne. Takav sam igrač, kakva god lopta mi dođe znam da mogu postići gol. Potrefilo se da je to već dvaput bila desna noga, nisam previše razmišljao. Bio bih puno sretniji da su ta dva gola donijela više bodova.”

Uz Kutiju nas uglavnom vežu lijepe uspomene, a Čeki nema nikakvu sumnju oko najdražeg trenutka iz te dvorane.

“Najdraža utakmica u Kutiji bila mi je polufinale protiv Split Tommyja. Atmosfera je bila sjajna, mi smo igrali vrhunski, a na kraju sam imao tu čast da zabijem gol koji nam je omogućio majstoricu. Takvu igru moramo ponoviti i protiv Crnice.”

O našem idućem suparniku, priznaje, ne razmišlja mnogo.

“Vidim da su odlično krenuli u prvenstvo i sigurno su izrazito opasna i ozbiljna ekipa, liga je ove sezone takva da se svakog moraš paziti. Ali ne gledam puno druge klubove prije utakmica.”

Možemo li očekivati nešto novo od Dinama, što dosad nismo vidjeli?

“Nadam se da ćemo se probuditi i odigrati pravu utakmicu, baš onakvu kakvu oni zaslužuju. Mi to možemo i želimo i na nama je da im se odužimo za podršku.”

Navijači su ovaj susret okarakterizirali kao “sve ili ništa” i očekuju susret gdje će se naši igrači bacati na glavu.

“Osjećamo da je pritisak nešto veći nego inače, ali mi smo pod tim pritiskom naviknuli igrati. Onda znaš da je ovo ono pravo i da smo mi Dinamo. Dat ćemo sve od sebe i vjerujem da Crnica nema što tražiti u Zagrebu!”

Za kraj, ima samo jednu želju.

“Pozivam sve navijače da dođu na susret. To nam puno znači i baš je impuls s tribi ne onaj koji nam pomaže da prebrodimo krizne situacije u igri. Svi u Kutiju, vidimo se!”

Dinamo – to si ti!