Uoči jedne od najvećih utakmica Dinama ove sezone, susreta protiv Nacionala u Kupu razgovarali smo s trenerom Futsal Dinama Matom Čuljkom koji je s nama podijelio dojmove i očekivanja za nadolazeću utakmicu.

U srijedu nas očekuje aktualni lider Prve lige, i po mnogima najjača momčad Hrvatske. Što možemo očekivati od Dinama u toj utakmici?

– Prije svega želio bih reći kako je sustav natjecanja u Kupu loše koncipiran. Tu ponajprije mislim na „slabije“ momčadi kojima bi Kup trebao biti prilika da naprave dobar rezultat, a kod nas je obrnuta situacija jer „slabije“ momčadi moraju izbaciti sve najbolje momčadi kako bi došli među završnih osam ili završnih četiri. Što se tiče same utakmice s Nacionalom treba biti objektivan i reći kako su oni apsolutni favoriti. Međutim to ne znači da ćemo se mi unaprijed predati. Pred svoje igrače neću postavljati imperativ pobjede, samo ću tražiti od njih isto ono što su nam navijači jednom prilikom poručili na treningu:“Dajte sve od sebe i nitko vam ništa neće moći prigovoriti.“ Ako i usprkos tome izgubimo, čestitat ću pobjednicima i zaželjeti im svu sreću u nastavku natjecanja. Ali imam osjećaj da ako damo sve od sebe, i ako tribine budu pune kao što znaju bit, možemo napraviti iznenađenje i to ponajprije u prvoj utakmici u kojoj smo domaćini. Ako tu uspijemo ostvariti pozitivan rezultat, u uzvratu tko zna…

Nacional je momčad koja u dosadašnjem djelu prvenstva nije zabilježila niti jedan poraz. Suvereno koračaju prema naslovu prvaka Hrvatske. Od kuda prijeti najveća opasnost za vrata Dinama?

-Tihomir Novak njihova je ključna figura koji trenutno igra najzreliji nogomet u svojoj karijeri. Igrajući u Italiji puno je sazrio kao igrač, napredovao je u fazi obrane i taktičkom djelu igre. Tu je i Kocič, još jedan bek besprijekorne individualne kvalitete, koji zajedno sa svojim reprezentativnim kolegom Surudžićem i Kanjuhom čine četvorku koja je njihova udarna igla. Navodno se na vrata Nacionala vraća Luketin što za nas nije dobra vijest, jer je on trenutno najbolji vratar u Hrvatskoj. Momčad koja sa Splitom u gostima odigra utakmicu u kojoj su domaćini bili potpuno podređeni zaslužuje apsolutno poštovanje i oprez s naše strane. Kao momčad djeluju izrazito uigrano i kompaktno, a individualce koje sam ranije nabrojao samo su šlag na tortu cjelokupnog dojma. Na klupi sjedi vrhunski stručnjak u liku Roberta Grdovića koji  je sjajno posložio momčad i sada ubire plodove svoga rada. Ako uspijemo u dvije utakmice izbaciti Nacional, mislim da bi to bilo najveće čudo u povijesti Hrvatskog futsala.

Hvalospjeva na račun Nacionala ne nedostaje. Što je ono što Dinamo može napraviti da poremeti planove velikom favoritu?

– Najveća naša snaga bit će navijači, jer netko tko to nije doživio ne zna koliki su oni vjetar u leđa. S druge strane na raspolaganju imam desetak igrača koji su željni dokazivanja i silno motivirani za ovu utakmicu. Motiv je jedna fantastična stvar, gura čovjeka ponekad i preko njegovih granica mogućnosti, a nama motiva ne nedostaje, baš naprotiv. Iako smo gledajući ukupno individualno slabiji, igrački slabiji, momčadski slabiji, možda ove naše vrline i prednosti uspijemo iskoristiti i okrenemo sve u našu korist.

Postoji li mogućnost da Nacional podcijeni Dinamo, pošto se radi o susretu prvoligaša i drugoligaša?

– Ne vjerujem. Igrači Nacionala prate naše utakmice, poznaju nekolicinu naših igrača, a iz pouzdanih izvora znam kako oni na ovu utakmicu gledaju iznimno ozbiljno i smatraju je jednom od svojih bitnijih utakmica ove sezone. Sigurno je da će od prve minute jurišati na pobjedu, a mi smo tu da im taj posao učinimo što težim. Moramo iskoristiti naše prednosti, a vjerujem kako i posjedujemo kvalitetu da priredimo jedno ovakvo iznenađenje. Moj najveći zadatak bit će umiriti svoje igrače, da ne bi „izgorjeli“ od silne želje i motiva. To je dio moga posla i svakodnevno razgovaram s njima kako bi što spremniji dočekali utakmicu.

Poruka za navijače i članove kluba, poziv na utakmicu.

– Pozivam sve navijače da dođu na utakmicu i da nas bodre isto onako kako su to do sada činili, a ja im obećavam kako ćemo dati sve od sebe da iznenadimo Nacional, i da odnesemo pobjedu u toj utakmici.