Ovosezonsko pojačanje Dinama Daniel Matković trenutno vodi u utrci za titulu Poliklinika Milojević igrača utakmice igrača utakmice u “nuli” protiv Osijeka. Od dolaska iz Petrinjčice igra jako dobro, a posebno je opasan bio u zadnjem kolu. Zbog toga je on idealan sugovornik za naredni prvenstveni izazov i gostovanje u Vrgorcu.

“Moramo se popraviti u završnici”

Za početak, prokomentirao nam je ispadanje iz kupa protiv Olmissuma.

“Da, nažalost je tako. Utakmica je dobro započela što se tiče nas, jer smo došli do vodstva koje smo kroz dva prekida ispustili. I otišli na poluvrijeme s jednim golom zaostatka iako smo možda kroz akumulirani udarac mogli održati neriješen rezultat na odmoru. Drugo poluvrijeme imali smo neke šanse isto kao i domaćini koji su dosta dominirali utakmicom i dokazali zašto su aktualni prvaci. Moramo se popraviti u završnici i iskoristiti prilike do kojih dođemo. Sve u svemu, to je iza nas te izvlačimo i najbolje i najgore iz ove utakmice i okrećemo se prvenstvu.”

Ispred nas je novo teško gostovanje, ono u Vrgorcu.

“To nam je drugo gostovanje ovaj tjedan, ali to nije ništa ništa čudno za ovaj dio polusezone jer već imamo kilometara kao F1 vozači. Vrgorac je tvrd domaćin i vjerojatno će biti teška utakmica jer liga je sama po sebi ove godine dosta izjednačena. Iz kola u kolo ekipe se dižu i dolazi do raznih iznenađenja. Odlazimo maksimalno fokusirani i spremni uzeti sva 3 boda.”, dodaje Matković.

Daniel Matković protiv Hammarbyja

Daniel Matković u prodoru protiv Hammarbyja

Daniel Matković: “Imamo pobjednički duh u svlačionici”

Daniel je stigao tek ove sezone, ali djeluje kao da se dulje poznaje sa suigračima.

“Jako sam zadovoljan sto se tiče prilagodbe, od uprave pa sve do suigrača. U ekipi ima dosta mladih igrača koji skupljaju iskustvo i uz starije igrače dobivaju dobre i korisne savjete. Atmosfera je pozitivna i pobjednički nastrojena sto je jako bitno za ekipu”.

Vjerojatno je bitan razlog dolaska u Dinamo atmosfera na tribini, koje sad nema…

“Ogromna je razlika igrati bez njih.. Jednostavno, ako to voliš i cijeniš biti ce ti vjetar u leđa, a bez njih nema tog dodatnog elana. Iako je situacija ovakva kakva je, dajemo maksimum na utakmicama i bez naših navijača, Znamo i veseli nas jako to da će doći čim bude mogućnosti. Znamo da su uvijek s nama.”, zaključuje Dinamov bek.

Za kraj je poslao poruku navijačima: “Znajte da jedva čekamo da Vas vidimo na tribini. Dotad Vas pozivam da pratite klub, učlanite svoje bližnje, gledate naše utakmice, proživljavate s nama i pobjede i poraze. Možda Vas ne možemo vidjeti, ali Vašu energiju i pozornost itekako možemo osjetiti. Hvala Vam!”

Dinamo – to si ti!