Darijo Barbić 29-godišnji je povjerenik Futsal Dinama. Rođen je u Vukovaru, no već 26 godina živi u Beču. Ističe kako vjerno prati Modre, iako nije u mogućnosti doći na sve utakmice i bodriti ih s tribina. Zašto ste se odlučili postati povjerenikom MNK Futsal Dinama?

– Povjerenik sam prvotno odlučio postati iz ljubavi prema Dinamu. Drugi razlog za moju povjereničku službuje bio taj da smatram da model prema kojemu funkcionira Futsal Dinamo pokazuje pozitivan dio hrvatskog sporta. Biti dio kluba koji funkcionira po načelu jedan član = jedan glas je nešto najljepše što postoji u sportu.

Biti povjerenik je časna, ali i odgovorna zadaća. Koje ciljeve ste Vi postavili pred sebe kao povjerenik Kluba?

– Kada sam postao povjerenik ovoga kluba, nisam razmišljao o konkretnim ciljevima. Sve što sam htio bilo je pomoći klubu na najbolji mogući način. Entuzijazam me još uvijek gura naprijed kako bih pomogao Dinamu da raste iz dana u dan.

Što za Vas znači biti povjerenikom Kluba?

– Teško je to objasniti riječima. Možda je najbolje ne komplicirati i samo reći da za mene biti povjerenik znači odgovornost, ljubav i hobi.

Futsal Dinamo ima članove po cijeloj Hrvatskoj, ali i izvan nje. Kolika je zainteresiranost za učlanjenjem u Dinamo na području koje Vi „pokrivate“? Na koji način pokušavate animirati ljude da se učlane u Futsal Dinamo?

– Na žalost, u području koje ja pokrivam, a to je cijela Austrija, nema puno zainteresiranih za priču Futsal Dinama. Malo nas je, ali ipak postojimo i ustrajemo.

Suradnja Kluba i njegovih članova/navijača temelj je svakog sportskog kolektiva. Kao povjerenik Futsal Dinama od Vas se očekuje da budete veza Kluba i njegovih članova. Kako trenutno gledate na odnos Kluba i navijača, i smatrate li da postoji način da ta veza još dodatno ojača?

– Smatram da je veza dobra, ali i da će se ojačati još više kroz vrijeme, jer je Futsal Dinamo jako mlad klub i ljudi trebaju još bolje upoznati bit njegovog postojanja. Bitno je da je klub uvijek na raspolaganju svojim navijačima/članovima.

Što za Vas predstavlja Futsal Dinamo?

– Futsal Dinamo mi predstavlja sve sto želim vidjeti u sportu. Mislim da ova priča koju ovaj klub piše predstavlja sve pozitivne aspekte sporta. Istinska pripadnost klubu zezancija na punim tribinama koje konstantno daju podršku svome klubu najljepši su dio ovoga kluba za svakoga navijača.

Jeste li zadovoljni dosadašnjim dijelom sezone što se sportskih rezultata Futsal Dinama tiče? Postoji li neka utakmica u ovoj sezoni koja Vam je posebno ostala u sjećanju i zašto?

– Mislim da rezultatski možemo i moramo biti zadovoljni. Dvoboji protiv Nacionala i Splita su pokazali da su oni još uvijek daleko ispred nas. Ipak, naše ime tjera nas da iz dana u dan budemo bolji i što prije se približimo najboljima. Zbog posla ove sezone još nisam mogao uživo bodriti dečke na parketu, no to me ne sprječava pratiti barem tekstualni prijenos na službenoj Facebook stranici. Meni osobno je obrana naslova u Kupu sigurno do sada najljepša odigrana utakmica.

Imate li poruku za članove i navijače Kluba?

– Želim se svima zahvaliti za njihov trud, bio to organizacijski  posao ili "samo“ navijanje na utakmicama. Svaki pojedinac je bitan baš zato što je Dinamo klub svojih članova koji svojom suradnjom pomažu klubu u njegovom rastu.

E. GRGIĆ