Prva hrvatska malonogometna liga se nalazi u reprezentativnoj pauzi, a to je idealna prilika da “pred mikrofon” za našu klupsku stranicu stane standardni član reprezentacije i naš kapetan Davor Kanjuh.

Posljednji intervju s ‘Plavim 10’ odradili smo neposredno nakon Šalate 2020., nakon što je službeno preuzeo kapetansku vrpcu zbog ozljede i nešto dužeg oporavka Matije Đulvata. Davor Kanjuh nam je tad najavio kako Dinamo i ove sezone ima snagu ponovno biti konkurentan za sam vrh, a sudeći po ovosezonskim rezultatima i nedavnoj natjecateljskoj formi Plavih – bio je u potpunosti u pravu.

>> Novi kapetan Dinama: Sve golove i asistencije zamijenio bih za naslov prvaka!

davor kanjuh futsal dinamo kapetan

Davor Kanjuh: To je, jednostavno, futsal

No, prvo pitanje rezervirali smo za reprezentativno okupljanje, gdje će mu društvo praviti i povratnik u Futsal Dinamo, Kristian Čekol.

Večeras (19:30) i u nedjelju igramo dvomeč protiv Ukrajine u kvalifikacijskoj grupi za odlazak na EURO u Nizozemskoj 2022. Što očekuješ od tih utakmica te koliko bodova bi u te dvije utakmice sad potpisao?

„Ne bih ništa potpisivao unaprijed. Maksimalno smo koncentrirani na prvu utakmicu u Osijeku. Treniramo jako dobro i nadamo se kako ćemo večeras dati svoj maksimum i pobijediti nezgodne Ukrajince. Nakon toga ćemo razmišljati o drugoj utakmici u nedjelju.“

Baš u Osijeku smo prošli vikend poraženim svojim najjačim oružjem druge polovice sezone – golom u zadnjim sekundama. Što misliš da je utjecalo na primanje tog kasnog pogotka?

„To je jednostavno futsal. Mogu reći da smo se čak i dobro branili, zabili gol nakon kojeg su oni maksimalno riskirali i tu im se malo posrećilo.“

Idemo utakmicu po utakmicu

U borbi za drugo mjesto su čak četiri kluba: Novo Vrijeme, Crnica, Alumnus i Dinamo. Tko nam je najveći konkurent u osvajanju tog drugog mjesta te koji je naš adut zbog kojeg bi mogao reći “Sigurno ćemo osvojiti drugo mjesto pred doigravanje”?

„Nema toga što bi nam sigurno moglo donijeti 2. mjesto. Trenutno je makarsko Novo Vrijeme ispred nas i oni su u najboljoj poziciji za drugo mjesto. Mi moramo ostati maksimalno skoncentrirani na idućeg suparnika, ići utakmicu po utakmicu, a ne već razmišljati o poziciji za doigravanje.“

Mateo Mužar već nekoliko sezona s tobom igra zadnjeg, kako ocjenjuješ njegov napredak otkako se priključio seniorima do danas? Ima li neki dio koji bi posebno istaknuo?

„Mateo je već drugu sezonu standardan igrač naše momčadi i ja ga gledam kao potpuno ravnopravnog za poziciju zadnjeg igrača. Napreduje iz dana u dan i ima predispozicije da jednog dana bude reprezentativac. Njegova volja za treningom i napretkom sigurno su najveći aduti kao i nogometna inteligencija.“

Kćerkica je ispunila naše živote

Ajmo malo opuštenije teme. Imaš li neke posebne rituale prije izlaska na teren uoči početka utakmice?

„Nemam neke posebne rituale, ali Prgomet mi stavi traku na ruku i to je otprilike to. Dok stvari funkcioniraju, ništa ne mijenjamo!“

S obzirom da si jedan od igrača s najvećim brojem nastupa u povijesti kluba, možeš li složiti idealnu petorku s kojom si igrao?

„Uff, teško pitanje, ali… Na golu Danijel Bešlić – golman bez poraza u prvoj momčadi Futsal Dinama. Na poziciji zadnjeg, naravno, Matija Đulvat. Capi na lijevom beku, Grbi na desnom. U vršku napada, na poziciji pivota, Vedran Matošević. Nepobjedivi.“

Iako je sad prošlo već dosta vremena otkako si postao otac, kako se snalaziš sa svakodnevnim roditeljskim izazovima koje pred tebe postavlja mala kćerkica?

„Stvarno uživam u svakom trenutku s njom i ženom. Ispunila je naše živote u svakom pogledu. Jednostavno, to se ne može opisati riječima!“, za kraj intervjua poručio nam je kapetan Futsal Dinama Davor Kanjuh.

Dado, hvala ti na još jednom intervjuu za klupski web! U ime svih članova i navijača kluba želimo ti svu sreću u kvalifikacijskim ogledima s Ukrajinom, da u kombinaciji s Čekijem zapečatiš pobjedu Hrvatske te da nam se obojica neozlijeđeni vratite kući, pa da svi zajedno krenemo u lov na titulu!