Povodom Dana sjećanja za žrtvu Vukovara 18.11 igrači i stručni stožer Futsal Dinama posjetit će Vukovar, Ovčaru te memorijalno groblje na kojem će zapaliti svijeće i položiti vijence za sve žrtve Grada Heroja. Igrači i navijači odati će počast svim braniteljima koji su odolijevali višemjesečnim napadima brojnijeg neprijatelja. Uz momčad Futsal Dinama, odlazak u Vukovar organizirali su i Bad Blue Boysi, a za sve zainteresirane cijena autobusa je 120 kuna, koje od ponedjeljka možete uplatiti u KND BBB (Ilica 37).

Nakon što je Futsal Dinamo prošle godine odigrao prijateljsku utakmicu u Borovu protiv vinkovačke Aurelie, ideja je bila da se taj susret ponovi svake godine te postane tradicija. Prošlogodišnju fantastičnu atmosferu prenijeli su mnogi mediji, i niti najmanji incident nije zabilježen prije, za vrijeme i poslije utakmice.  Dinamo i njegovi navijači na ovaj su način dali svoj obol obilježavanju ovog tužnog, ali ponosnog dana za sve Dinamovce i Hrvate, logično je bilo da se prošlogodišnja tradicija nastavi. Futsal Aurelia kao organizator utakmice stupio je prije više od mjesec dana u kontakt s čelnim ljudima Vukovara odgovornima za izdavanje dopuštenja, iako je u početku sve bilo uredu, nakon nekoliko dana iz ureda gradonačelnika stigla je zabrana odigravanja utakmice. Osim spomenute utakmice, u dvorani Borovo i samom Gradu održava se niz događanja kojim će se obilježiti Dan sjećanja, i sva su prijavljena u za to predviđenom roku. Treba napomenuti kako niti jedan događaj toga dana u Vukovaru, osim velike kolone sjećanja ne bi privukao toliki broj ljudi kao utakmica Dinama i Aurelie, a također treba dodati kako je utakmica humanitarnog karaktera i kako bi sam prihod bio doniran onima kojima je to najpotrebnije. 

Uz sav trud, zalaganje i pokušaje Aurelie, ali i naših prijatelja iz Vukovara i okolice, da se ponovno održi taj susret, iz grada nam je poručeno kako u protokolu neće biti mjesta za utakmicu. Treba napomenuti kako su sva ostala događanja dobila svoje mjesto u rasporedu.

Postavlja se pitanje kome i zašto smeta utakmica? 

Prošlogodišnji kadrovi utakmice sigurno idu na ponos svim Vukovarcima, Dinamovcima i Hrvatima. Gradske vlasti Vukovara nisu imale sluha za ovaj humanitarni spektakl, a mi ne vidimo niti jedan opravdan razlog te se nadamo da će iduće godine imati više razumijevanja. Ovim putem se zahvaljujemo svim našim prijateljima, članovima i navijačima koji su se potrudili da utakmicu ipak odigramo u Vukovaru. Uz sav trud i pokušaje nismo dobili potrebne dozvole te će utakmica između Futsal Dinama i Aurelie biti odigrana u Vinkovcima.

Nadamo se da će dvorana biti puna te da će svi posjetitelji dostojno, ponosno i glasno obilježiti još jednu godišnjicu pada Grada Heroja!