Nakon uzavrelih i nezaboravnih atmosfera u zagrebačkim dvoranama, sinoć je Futsal Dinamo otišao u Karlovac obraniti titulu prvaka Kupa regije Sjever. Iako je Dinamo glasio za favorita ovoga susreta jer je s druge strane stajao drugoligaš Rugvica, nije imao lak posao budući da se protivnik čvrsto suprotstavio, no to na kraju nije bilo dovoljno da pokoleba izvrsne Modre pred otprilike tisuću gromoglasnih navijača koji su se okupili u dvorani da zajedno s igračima obrane titulu pobjednika regionalnog Kupa.

 Iako se Rugvica trudila biti težak protivnik, što je i pokazala svojom agresivnošću na terenu, gdje je naš vratar Goran Škorić imao pune ruke posla, Dinamo je već u šestoj minuti poveo preko Mateja Horvata, a deset minuta kasnije potvrdio je svoju nadmoć u prvom poluvremenu kada je Davor Kanjuh zabio za miran odlazak na odmor na kraju prvog dijela. Nakon povratka iz svlačionica, već u 22. minuti Ivan Majić zabija za povećanje Dinamove prednosti na 3:0. Pred kraj utakmice Rugvica se budi, postaje agresivnija, ali Dinamo ne popušta. Prekršaji Dinama su se zaredali, što je u 34. minuti rezultiralo desetercem Hrvoja Kunineca koji je smanjio Dinamovu prednost kada se lopta odbila od vratnice, a zatim od Dinamovog vratara koji nije uspio zaustaviti loptu od prelaska gol linije. No Dinamo i dalje ne odustaje i na krilima pjesme svojih navijača u istoj minuti zabija Sadat Ziberi za 4:1. U 39. minuti Rugvica opet smanjuje rezultat na 4:2 pogotkom Josipa Jurića. Konačan rezultat postavio je Dinamov kapetan Matija Đulvat koji je gol, kao i konačno slavlje podijelio s navijačima na tribinama.

 

 Osim što je ova utakmica bila važna zbog borbe za trofej regionalnog kupa, važan je bio i oproštaj igrača koji je u klubu od njegovog osnutka 2012., Dinamovog drugog vratara i dobrog duha svlačionice – Tomislava Žuneka. Navijači su tijekom cijele utakmice, ali i prije njezinog početka pozdravljali legendarnog  Žunu, a nakon utakmice se nekolicina navijača osobno pozdravila sa Žunekom. I sam Žuna nam je prokomentirao svoj odlazak.

Kaj se tiče oproštaja, teško se rastati od stvari koju voliš, koja je već duže vrijeme dio tvog života. Emotivno to proživljavam cijelu ovu polusezonu jer je odluka donesena još ljetos. Iznimno je lijepo oprostiti se u tako lijepoj atmosferi i pred takvom publikom. Još jednom se želim zahvaliti svim prijateljima, protivnicima i ostalima na lijepim trenucima. JEDNO VAM VELIKO HVALA!

 Ključni igrač ove utakmice bio je Dinamov čudesni i fantastični prvi golman Goran Škorić koji je još jednom bio na zavidnoj razini te je zabilježio velik broj sjajnih obrana tijekom utakmice. Tomislav Žunek nije propustio prokomentirati sjajnu predstavu svog kolege na vratima Dinama.

– Jedna dosta teška utakmica, u kojoj je protivnik imao više šansi od nas i bio dosta opasniji nego mi. Na sreću nisu uspjeli iskoristiti svoje prilike, odnosno ponovno je čudesni, fantastični i sveti GOGO uspio sve to obraniti i najviše njegovom zaslugom smo uspjeli osvojiti kup.

 Izjavu nam je dao i strijelac četvrtog pogotka Sadat Ziberi.

 – Odmah od početka sezone cilj je bio osvojiti kup regije i to smo ostvarili. Znali smo da će nam Rugvica biti dosta zahtjevan protivnik, pa smo od prve minute ušli ozbiljno u utakmicu i pokušali držati dominaciju na terenu tijekom cijele utakmice, a uz odličnu atmosferu navijača smo uspjeli ostvariti pobjedu.