Igrači Futsal Dinama u 8. su kolu osvojili prvi bod ove sezone na gostujućim terenima. U Fusio centru odigrali su 1:1 protiv Uspinjače koja se pokazala kao vrlo čvrst protivnik, i nije dopustila Dinamu da s ovog gostovanja odnesu sva tri boda. Utakmica je počela u međusobnom ispitivanju snaga, bez izrazitih prilika i intervencija vratara. Uspinjača u 10. minuti iznuđuje slobodan udarac, iz kojeg Starčević sjajno pogađa za vodstvo domaćina 1:0. Nakon primljenog pogotka Dinamo preuzima konce igre, ali opet bez konkretnih prilika. Ipak nekoliko trenutaka prije kraja prvog dijela, Capar sjajno proigrava Totha koji zabija za 1:1.

 Drugo poluvrijeme gosti su započeli puno odlučnije i prisilili Uspinjaču na potpunu defenzivu, redale su se prilike pred njihovim golom, ali nije ovo bila večer Dinamovih napadača. Posebno su se tu istakli Ziberi i Penava koji su se našli u izglednim prilikama, ali je domaći vratar oba puta izašao kao pobjednik. Uspinjača je prijetila iz kontra napada i nekoliko puta ozbiljno zaprijetila, ali je vratar Škorić nastavio sa svojim sjajnim prezentacijama na Dinamovim vratima. U posljednjoj minuti Dinamo pokušava doći do pobjede uvođenjem igrača umjesto vratara, ali rezultat se nije mijenjao.

Nakon posljednjeg sučevog zvižduka svoje dojmove je s nama podijelio trener Dinama, Mićo Martić.

– Iako smo se nadali prvoj pobjedi, na kraju smo osvojili samo bod. Uspinjača se pokazala kao izrazito čvrsta i odlučna momčad. U dobrom dijelu utakmice zadavali su nam dosta problema svojim kontrama i polukontrama. Nismo imali puno prilika, a i one koje smo stvorili na kraju nismo uspjeli realizirati, a onda dođe i nervoza i jednostavno sve krene u pogrešnom smjeru. Nisam zadovoljan prikazanim, ali idemo dalje u novu utakmicu i nadam se kako ćemo već u subotu pružiti puno bolju partiju na terenu.

Strijelac jedinog Dinamovog pogotka na utakmici Silvio Toth, imao je priliku susresti se na terenu s dojučerašnjim suigračima iz Agrama.

– Bilo je sjajno susresti e ponovno s njima, ali na trenu se nismo poznavali. I oni, i ja išli smo maksimalno, jer za vrijeme utakmice prestaju sva prijateljstva i poznanstva.

Silvio nam je rekao nekoliko riječi i o prvom osvojenom bodu na gostovanjima ove sezone.

– Iako smo osvojili prvi bod na gostovanjima, za mene je ovo neuspjeh jer smo išli po sva tri boda, a nismo to uspjeli provesti u djelo. U prvom poluvremenu nam je Uspinjača stvarala dosta problema, ali smo zato u drugom dijelu preuzeli kontrolu nad utakmicom i stvorili nekoliko vrlo dobrih prilika. Šteta što neke od njih nismo uspjeli realizirati, ali moramo ovu utakmicu staviti iza sebe i okrenuti se idućem susretu koji nas očekuje već za par dana.

Sljedeća utakmica na rasporedu je u subotu 7.11 s početkom u 19.00 sati kada u dvoranu Sutinska vrela dolazi Novo Vrijeme iz Makarske.