U 5. kolu I HMNL, igrači Futsal Dinama pokušat će doći do nove domaće pobjede i produžiti svoj niz nepobjedivosti na domaćem terenu. Nakon dvije uvjerljive domaće pobjede (9:0 i 6:1), te dva tijesna domaća poraza (3:2 i 2:1), Dinamo se utaborio na sredini prvenstvene ljestvice što zasigurno ne ispunjava njihove ambicije ove sezone. Za proboj prema vrhu trebat će im nova domaća pobjeda, a ovoga puta u goste im dolazi vrlo jaka momčad Solina. Solinjani su ove sezone ubilježili identičan bodovni učinak kao i Dinamo, ubilježivši pobjede protiv Uspinjače (3:2) na domaćem terenu i Novog Vremena (5:2) na gostovanju u Makarskoj. Dva poraza bila su više manje očekivana, u gostima protiv Squarea (6:0), te kod kuće protiv doprvaka Split Tommyja (7:2). Bit će ovo utakmica u kojoj će i jedna i druga momčad ići isključivo na pobjedu koja bi ih približila onim najboljima i produžiti nadu u play off na kraju sezone. Za igrače Solina otegotna će okolnost zasigurno biti činjenica kako je Dinamo do sada u svojoj matičnoj dvorani odigrao do sada čak 8 utakmica, što prošle, što ove sezone, i ostvario maksimalan učinak s isto toliko pobjeda.

Jedan od najiskusnijih u momčadi Dinama, Matija Capar, s nama je podijelio svoja očekivanja od subotnjeg susreta.

– Kao i svaku utakmicu Futsal Dinamo ide hrabro na pobjedu, pa će tako krenuti i u ovu. Za sada smo upisali dvije domaće pobjede i dva tijesna poraza na jako neugodnim gostovanjima. Nigdje nismo kiksali ali nismo nigdje ni napravili break kako bi se reklo u teniskom žargonu. Moramo nastavljati pobjeđivati domaće utakmice, tako ćemo krenuti i u subotu Solina.

Nekoliko riječi o protivniku.

– Solin je ove godine doveo mog vrlo dobro prijatelja Teu Strunjea za trenera i to je sigurno najveće pojačanje kluba ovog ljeta. Za nas će to sigurno biti najveći domaći ispit koji smo do sada imali i moramo biti jako oprezni i gladni pobjede ako želimo doći do toliko priželjkivane pobjede i nova 3 boda. Solin ima nekoliko iskusnih pojedinaca i vrlo poletnu momčad koju jako cijenim i respektiram, ali vjerujem da će u ovoj utakmici dosta toga ovisiti o nama, u smislu da će Solin biti dobar onoliko koliko ćemo mu mi to omogućiti. Mi ćemo uvijek ostvarivati bolje rezultate i bolju igru na domaćem terenu i to iz očitog razloga, a taj je da uvijek igramo s igračem više od protivnika. Tu naravno mislim na naše navijače koji su naša snaga i koji nas guraju prema pobjedama.

Nije propustio spomenuti navijače, kako one svoje, tako i one gdje su do sada gostovali.

– Ovom prilikom želim pohvaliti naše navijače koji sve protivnike dočekaju i isprate s pljeskom i zbog toga sam najviše ponosan na ovaj projekt Futsal Dinama i na navijače. Igrali smo u neprijateljskoj atmosferi u Osijeku i Vrgorcu i to mi je žalosno vidjeti da sport nije u prvom planu. I zato pozivam sve ljude, sve navijače koji još imalo vjeruju u sport i poštenje da dođu i podrže nas u borbi za nova 3 boda i u borbi za naš Dinamo!

Mladi Matej Horvat također je za naše stranice prokomentirao svoje viđenje predstojećeg susreta.

– Nakon ne baš idealnog ulaska u sezonu nadam se da ćemo na domaćem parketu doći do još jedne vrijedne pobjede koja bi nam puno značila u nastavku sezone. Smatram da se još neke stvari trebaju posložiti kako bi počeli pobjeđivati i na gostovanjima, ali mislim kako je to vrijeme sve bliže.

Momčad Solina upoznao je prošle sezone kada je nastupao za Alumnus.

– Solin je kvalitetna momčad koja je spoj mladosti i iskustva s vrlo dobrim trenerom. Ako uđemo u utakmicu na potrebnoj razini, pobjeda ne bi trebala izostati.

Poruka navijačima za kraj.

Potrebna nam je vaša podrška da dođemo do još jedne domaće pobjede i približimo se samom vrhu, te nastavimo u ostvarenju našeg krajnjeg cilja- play offa.

Utakmica protiv Solina na rasporedu je u subotu 17. listopada, s početkom u 19 sati, u dvorani II Doma sportova. Ulaznice za utakmicu možete kupiti po cijeni od 25 kuna u KND BBB, Ilica 37 ili na sam dan utakmice, na blagajnama dvorane.

Vidimo se u Dvojki!