Futsal Dinamo je u sklopu mini-priprema u Zadru odigrao turnir koji se održavao od 24.-30. kolovoza gdje su ostvarili sve pobjede i suvereno osvojili turnir. Osim Dinama, na turniru su sudjelovali i Futsal Zadar, FC Kemi iz Finske te engleski Bath Futsal. Dinamo je turnir otvorio pobjedom protiv Engleza rezultatom 6:3, dok su u drugom susretu bili još uvjerljiviji pobijedivši 8:0 momčad FC Kemi. Završni susret skupine odigrali su s domaćinom Futsal Zadar i ostvarili treću pobjedu (9:1) čime su zauzeli uvjerljivo prvo mjesto u skupini. U subotu se odigralo veliko finale u kojem su sudjelovali dvije najbolje plasirane momčadi iz skupine, Dinamo i Zadar. Iako ne tako dominantno kao u prvom međusobnom susretu, Dinamo je opet uspio trijumfirati rezultatom 5:3 i time osvojiti turnir koji se održavao u sklopu 3. Futsal Week-a gdje je osim seniorskog turnira održan i turnir za U-19 i U-17 momčadi, te ženski seniorski turnir.

Napomenimo još kako je za najboljeg igrača turnira proglašen naš novo igrač Matej Horvat, a titulu najboljeg strijelca odnio je također Dinamov igrač, mladi Nikola Grgić. Što se najbolje momčadi turnira tiče, u nju je osim Horvata i Grgića ušao i Kristijan Čekol, junior pristigao ove sezone u Dinamo iz Alumnusa s kojim se okitio naslovom juniorskog prvaka Hrvatske.

Svoj dojam priprema kao i osvojenog turnira s nama je podijelio trener Dinama, Mićo Martić.

– Zadovoljan sam pristupom kako na treninzima, tako i na utakmicama. U prvom planu bio je odgovor igrača na spartanske uvjete igranja i treniranja. Sve je prošlo u najboljem redu i vjerujem da su nam ove pripreme koristile u podizanju forme za nadolazeću sezonu.

Bila je ovo sjajna uvertira za spektakl koji nas očekuje u subotu 5.9. na zagrebačkoj Šalati.