U lijepo ispunjenoj dvorani Gospino Polje u Dubrovniku, Square i Dinamo odigrali su prvu utakmicu četvrtfinala 1.HMNL. U tvrdoj, ali uzbudljivoj utakmici, Square je slavio s rezultatom 3:1 te će u Zagreb donijeti prednost u seriji. Uzvratna utakmica igra se 30.4. u Domu sportova II u 18.30.

Prvih nekoliko minuta susreta proveli smo u klasičnom ispitivanju snaga dvije ekipe. Što je i razumljivo s obzirom na ulog polufinala.

No Dinamovi brzanci izborili su se za nekoliko prekršaja na početku susreta, ali nismo uspjeli to kapitalizirati iz prekida. Vrlo brzo stigao je i peti akumulirani za Square jer su puno problema obrani Dubrovčana radili Dinamovci po desnoj strani terena.

Jakov Mudronja imao je prvu ozbiljniju priliku u 8. minuti utakmice, ali spreman je bio Lujo Jurišić na golu Squarea. Sredinom poluvremena, vidjeli i smo prvu lijepu akciju Squarea, no spremna je zato bila i Dinamova obrana na napade Gospara.

Utakmica se u drugom dijelu poluvremena malo otvorila, pa smo do kraja prvih 20 minuta svjedočili sjajnim obranama oba vratara, no od prilika najviše vrijedi izdvojiti stativu Kristiana Čekola. Mogao je i Square do vodstva, da su Dubrovčani bili smireniji u završnici.

Na kraju svega, na odmor se otišlo s rezultatom 0:0

Početkom poluvremena prvi prijeti Square, no Piplica brani i odbija u korner. Nekoliko trenutaka kasnije, iz prekida je okušao svoj šut i Davor Kanjuh, no i Jurišić odbija u korner.

Žustra igra u drugom poluvremenu rezultirala je s brojnim prekrašjima, obje ekipe su pokazale agresivniju igru. Nažalost, brzo smo se našli u neugodnoj situaciji jer je sviran šesti akumulirani, odnosno deseterac za Square. Precizan je bio Kuraja i u 30. minuti doveo Square u vodstvo.

No odmah nakon, Jakov Mudronja poravnava rezultat! Osujetio je jednu loptu u obrani Dubrovčana, presjekao njen put i zabio na praznu mrežu za 1:1! Nedugo zatim, ponovno je zaprijetio Mudronja, ali ovaj put golman Squarea je bio na mjestu.

No obrana Dinama nije mogla zaustaviti Mirka Hrkača par minuta kasnije. Sjurio se Hrkač po lijevoj strani, zarolao Piplicu i efeketno zabio za novo vodstvo Gospara, 2:1.

Pet minuta prije kraja, trener Matija Đulvat odlučuje se na igru s igračem više. Odmah je zaprijetio Mateo Mužar.

Stiskao je Dinamo, tražio put do mreže, no umjesto u golu Squarea, lopta je na kraju ipak završila u mreži Dinama. Sa svoje polovice, na nečuvan gol, pogodio je Matej Perović i potvrdio pobjedu Squarea u prvoj utakmici četvrtfinala.

Sve je još uvijek u našim rukama. I zato pozivamo sve navijače Futsal Dinama da u subotu 30.4. s početkom u 18:30, podrže Plave u uzvratnoj utakmici četvrtfinala. Igramo kod kuće, igramo u Dvojci. Karte su u prodaji u Bad Blue Boys Fan Shopu u Ilici 37.

Dinamo – to si ti!