Tjedan dana nakon spektakla na Šalati, Futsal Dinamo sudjelovat će na dvodnevnom Minerva Cupu (12.-13.9) koji će se održati u Bernu, Švicarskoj. Na turniru će osim Dinama sudjelovati domaćin Futsal Minerva, Futsal Sporting Lisabon, te Švicarska futsal reprezentacija. Turnir započinje 12. rujna u 17 sati kada će igrači Dinama pokušati izboriti finale u susretu sa Švicarskom reprezentacijom, dok će nakon njih snage odmjeriti domaćin Minerva i Sporting. Finale i utakmica za 3. mjesto zakazani su za nedjelju. Biti će ovo treći Minerva Cup koji je prošlih godina ugostio mnoge renomirane futsal momčadi kao što su Eintracht Frankfurt i Sporting Paris. Utakmice će se kao i do sada odigravati u dvorani Weissenstein u Bernu. Domaćin turnira Futsal Minerva klub je koji postoji od 2009. godine, a do sada se dva puta okitio naslovom prvaka Švicarske. U posljednjim se godinama profilirao kao jedan od vodećih klubova u Švicarskom futsalu, i ovim turnirom želja je proširiti svoju popularnost i izvan granica svoje države.

Njihov protivnik u prvom susretu, Futsal Sporting Lisabon jedan je od najpoznatijih futsal momčadi u Europi. 12 puta osvajao je futsal prvenstvo Portugala, a pobjednik nacionalnog kupa bio je 4 puta. Sporting je vrlo uspješan bio i na međunarodnoj sceni gdje je 2011. postao doprvak Europe izgubivši u finalu od talijanske momčadi Montesilvano rezultatom 5:2. Prošle sezone stigli su do polufinala Lige prvaka gdje su ispali od Barcelone (5:3), da bi u utakmici za 3. mjesto ipak pokazali neospornu kvalitetu i pobijedili Dinamo Moskvu rezultatom 8:3. Ono što bi za naše navijače moglo biti posebno zanimljivo je činjenica kako je Sporting, baš kao i Futsal Dinamo ustrojen na principu članskog modela (socios) što je još jedan od mnogobrojnih dokaza kako „ulica“ uspješno može voditi određeni sportski kolektiv.

Švicarska futsal reprezentacija prvi je Dinamov protivnik, a ovo im neće biti prvi susret s nekom od hrvatskih momčadi. Naime, u sklopu mini priprema prošle su godine odigrali utakmice protiv Alumnusa i Rugvice. Momčad je to koja u posljednjih nekoliko godina bilježi osjetan napredak uz pomoć nekoliko naturaliziranih igrača portugalskog i španjolskoj porijekla. Na izborničkoj klupi sjedi David Meyer koji je bivši profesionalni igrač velikog nogometa, ali i bivši reprezentativac Švicarske futsal reprezentacije. Njegovi kolege treneri puni su hvale za njegov rad, i da je upravo on osoba koja će Švicarsku reprezentaciju podići na višu razinu.

Za naše službene stranice, najavu Minerva Cupa dao je i trener Dinama Mićo Martić.

-Minerva Cup odlično je osmišljen i vrlo jak turnir koji za cilj ima promocije futsala u velikoj futsal naciji kao što je Švicarska. Ne bez razloga kao gosti turnira odabrani su Futsal Dinamo i Sporting iz Lisabona, momčadi koje su među najaktivnijima u svijetu što se tiče promociji klubova i futsala općenito. Oba kluba sigurno spadaju u red najgledanijih na svijetu i oba kluba su praćena od brojnih sunarodnjaka koji rade i žive u Švicarskoj i navijaju za te klubove. Sa sportske strane očekivati je nedjeljno finale Futsal Dinamo i Sportinga. Sporting je na nedavnom Masters Cupu igrao ravnopravno s Barcelonom I Inter Movistarom, španjolskim gigantima te nas očekuje zanimljiva i zahtjevna utakmica. Za poželjeti je takvog protivnika u ovoj fazi priprema jer će nam pomoći da bolje sagledamo sve naše dobre stvari ali isto tako i probleme na kojima će trebati raditi do početka prvenstva.