U srijedu 3. lipnja s početkom u 20 sati, u Vinkovcima će snage odmjeriti igrači Futsal Dinama i domaćina Aurelie. Dinamo na ovo gostovanje kreće s velikom dozom samopouzdanja jer je nakon prva četiri kola doigravanje jedina momčad s maksimalnim brojem bodova, dok domaćini još uvijek traže svoje prve bodove pošto su do sada doživjeli četiri poraza u isto toliko odigranih utakmica. Nakon pobjede nad Crnicom, Dinamu je u idućoj utakmici i bod dovoljan kako bi potvrdio svoj nastup u 1. ligi iduće sezone. Bez obzira na prilično komfornu situaciju na ljestvici, igrači i stručni stožer upozoravaju kako nema mjesta opuštanju i kako će bez obzira na činjenicu kako im za prvu ligu treba samo jedan bod, ići maksimalno angažirano i pokušati odnijeti sva tri boda iz Vinkovaca. Razgovarajući s igračima Dinama, svi se slažu kako ih očekuje prilično teška i napeta utakmica, i kako bi svako podcjenjivanje protivnika moglo biti pogubno. Aurelia je nakon četiri kola izgubila i matematičke izglede za jedno od prva dva mjesta i eventualni plasman u 1. ligu. Iz tog razloga možemo očekivati opuštenu i neopterećenu Aureliu, a u takvom će stanju zasigurno biti i najopasniji.

Trener Dinama Mate Čuljak poziva na oprezi maksimalni angažman uoči ključne utakmice sezone.

– Aurelia je sigurno poljuljana nakon četiri poraza, ali u svojim su nastupima pokazali kako nisu bezopasna momčad. Mi u Vinkovce krećemo po pobjedu, i želja nam je ovo doigravanje završiti s maksimalnim bodovnim učinkom. Jedino pobjeda iz toga susreta bi nas zadovoljila, nikakve kalkulacije, nikakvo igranje na bod. Imamo profil igrača koji gaji napadački stil i naša obveza prema svima je u svakoj utakmici ići na pobjedu.

Dinamo je do sada dosta suvereno prošao kroz doigravanje. S obzirom na kvalitetu ostalih protivnika, sigurno niste očekivali da će sve ići ovako glatko.

– I prije doigravanja razgovarali smo na tu temu, i već tada sam rekao kako imam iznimno kvalitetnu momčad, sjajnu logistiku, a i da bi sve osim ulaska u doigravanje bio neuspjeh. Neke stvari su nam se i poklopile, u nekim smo situacijama imali i dozu sportske sreće, ali mislim da je kvaliteta na kraju ipak isplivala na površinu i da smo zasluženo tu gdje jesmo.

Kapetan Dinama Matija Đulvat također je s nama podijelio svoja razmišljanja uoči posljednjeg gostovanja ove sezone.

– Bez obzira na to što je Aurelia izgubila sve dosadašnje utakmice, ona će znati kazniti svako naše eventualno opuštanje. U svim utakmicama Aurelia je stvarala pregršt prilika koje nažalost za njih nisu uspjeli realizirati i to ih je dovelo do situacije da su nakon četiri kola na začelju ljestvice. To je momčad u stvaranju i prije svega nedostaje im iskustva. Ušli su u ovo doigravanje prilično rasterećeno, bez velikih aspiracija na prvu ligu. Vjerujem kako će dvorana biti puna, što će zasigurno biti plus za nas jer smo navikli igrati u takvoj atmosferi, dok bi za njih to mogla biti otegotna okolnost s obzirom na mladost i neiskustvo u njihovoj momčadi. Utakmica protiv Crnice može nam poslužiti kao idealan primjer kako igrati u Vinkovcima, čvrsto, koncentrirano, i na pobjedu.