Samo dvije momčadi 1.HMNL imaju maksimalan učinak u prva tri kola nastavka prvenstva. Drugoplasirani Olmissum svladao je Vrgorac, Universitas i Uspinjaču s ukupnom gol-razlikom 11:6.

No, najbolja momčad dosadašnjeg dijela „proljeća“ je šibenska Crnica koja je Universitas svladala na Baldekinu s 8:5, Uspinjaču u Zagrebu 6:4, a u prošlom kolu, ponovno na domaćem terenu, Square s 8:3. Tri utakmice, tri pobjede, gol razlika – 22:12.

Momčad koja je u tri utakmice primila 12 pogodaka, u te iste tri utakmice ima gol-razliku +10.

U tom „run ‘n’ gun“ futsalu s potpisom Mladena Perice – Štrle (kojeg zbog suspenzije nije bilo klupi protiv Squarea, a kaznu će odraditi i protiv nas) najefikasnijim se pokazao Dragan Vuković sa šest pogodaka, a Marinko Šamija zabio je četiri.

Dinamo, stoga, u Šibenik stiže u nezgodnom trenutku, a ako je suditi po ranim vjesnicima proljeća, našu obranu očekuje izrazito neugodan zadatak i raspucana ekipa.

No, Plavi su jedina momčad kojoj Crnica ove sezone nije uspjela zabiti pogodak (u Kutiji smo slavili 4:0), protiv Novog Vremena odigrali smo „nulu“, a treća najefikasnija momčad lige Square zabila nam je samo jedan pogodak u 3:1 gostujućoj pobjedi.

Tako da straha u Plavim redovima nema, niti smije biti. Momčad je kvalitetna, čvrsta i borbena, a ove sezone je, u utakmicama protiv Vrgorca, Universitasa, Squarea, pa i Olmissuma, pokazala kako ne podliježe pritisku gostujućeg terena te da uz pravi pristup može neutralizirati bilo koju momčad.

Utakmica se na Baldekinu igra u petak u 20 sati u izravnom prijenosu na programu Arene Sport.

Dinamo – to si ti!