Premijerna polusezona u 1. ligi bliži nam se kraju, a Dinamo se polako okreće natjecanju u kupu Hrvatske koji će započeti 25. studenog protiv Alumnusa. Bit će to repriza epskog susreta iz prošle sezone kada je Dinamo u fantastičnoj atmosferi Cibone uspio pobijediti favorizirani Alumnus koji je u taj dvoboj ušao kao aktualni prvak Hrvatske. Toliko redaka bilo je napisano o toj utakmici, od prepune Cibone, preko infarktne završnice i čudesnog preokreta, pa sve do navijanja koje je zasigurno obilježilo cijelu prošlu sezonu. Svoj put Dinamo je započeo u osmini finala kupa (regija Sjever) u Novom Marofu gdje su uzeli prvi veliki skalp tadašnjem prvoligašu (7:2) i time nagovijestili velike ambicije u ovom natjecanju. Junak tog susreta bio je Tomo Šokota koji je s tri pogotka trasirao put u iduću fazu natjecanja. Idući protivnik bila je neugodna momčad Kozakiva koja je te sezone već uspjela iznenaditi Dinamo, otkinuvši im bodove u drugom kolu ligaškog dijela regije Sjever. U vrlo čvrstoj i neizvjesnoj utakmici, Dinamo je uspio pobijediti rezultatom 3:1 pogotcima Stipića, Pezelja i Jelušića, te osigurati utakmicu s glavnim konkurentom u borbi za prvu ligu, Rugvicom. Ulog u toj utakmici bio je jako velik, plasman u finale kupa regije Sjever i dvoboj protiv aktualnog prvaka Hrvatske, te mogućnost za osvajanje prvog trofeja u povijesti Kluba. Sjajna atmosfera u Sutinskim vrelima bila je nagrađena isto takvom predstavom na terenu gdje je Dinamo deklasirao Rugvicu s 8:2. U toj utakmici opet je briljirao Šokota s tri pogotka i sve je bilo spremno za utakmicu sezone protiv Alumnusa. Vodstvo Dinama odlučilo je kako je za spektakl potrebna i prava dvorana, te su organizirali susret u KC Dražen Petrović, pred više od pet tisuća gromoglasnih navijača. Velikim preokretom u samoj završnici utakmice Dinamo je ostvario možda i svoju najveću pobjedu (4:3) prošle sezone te se okitio titulom pobjednika Kupa za regiju Sjever. Svakako treba izdvojiti jednu zanimljivost iz te utakmice, a ta je da je jedan od strijelaca za Alumnus bio današnji igrač Dinama- Hrvoje Penava.

 Pobjedom u Ciboni Dinamo je ušao u glavni ždrijeb hrvatskog Kupa gdje je nakon mnogo peripetija i različitih tumačenja stavaka Propozicija natjecanja za Hrvatski nogometni kup u malom nogometu za natjecateljsku godinu 2014/2015  morao na noge tadašnjem prvenstvenom lideru Nacionalu. Tijekom zimske stanke Dinamo je pojačao igrački kadar dolaskom Matije Capara, Nikole Perkovića, te povratkom na teren Ivana Majića, ali ni to nije bilo dovoljno kako bi se iznenadio kasniji osvajač dvostruke krune. Ostao je dojam kako je prilika propuštena u prvoj utakmici kada je Nacional uvjerljivo slavio u Ciboni rezultatom 8:2, a uzvrat je ostavio puno bolji dojam iako je Dinamo i u toj utakmici zabilježio poraz (5:3).

 Ove godine Dinamo će imati bolji koeficijent nego što je to slučaj bio prošle godine, pa se možemo nadati i nešto lakšem ždrijebu, a samim time i ambicije Dinama zasigurno će porasti u odnosu na prošlu sezonu. Zbog zauzetosti naše matične dvorane II Doma sportova, Dinamo će ovaj susret odigrati u dvorani Martinovka, a prvenstveni susret s istim protivnikom nekoliko dana ranije (22.11) zbog istog će se razloga odigrati u Dubravi na radost naših mnogobrojnih navijača iz tog dijela grada. Točnu satnicu kup utakmice protiv Alumnusa (25.11.) objavit ćemo naknadno i vjerujemo uz pomoć naših vjernih navijača uspješno započeti svoj put u ovom natjecanju.