Futsal Dinamo će tražiti nastavak pobjedničkog niza protiv trenutačnog prvaka Hrvatske – Nacionala. Susret 17. kola 1. HMNL igrat će se u popularnoj „Dvojci“, dvorani 2 Doma sportova u srijedu s početkom u 20:30. Nacional Zagreb je trenutačni lider prvenstvene ljestvice s osvojenih 45 bodova, dok Modri imaju 11 bodova manje.

U posljednjem kolu Futsal Dinamo je na gostovanju svladao Solin rezultatom 3:5, dok je u derbiju između Nacionala i Splita slavio domaćin 6:3. Definitivno iznenađenje ove polusezone bila je utakmica Nacionala i Uspinjače koju je Nacional izgubio s 0:3. Dinamo je pak najugodnije iznenađenje nastavka prvenstva. Plavi su pobijedili u svim prvenstvenim utakmicama ove polusezone, a gledamo li više unatrag, pobjednički niz traje još od 11. kola kada su izabranici Miće Martića na svome parketu svladali Alumnus 4:3. Zanimljivo je kako je Nacional izvanredan na gostujućem parketu, a Futsal Dinamo trenutno ima 18 pobjeda za redom na domaćem terenu. Jedini poraz kada je bio domaćin, Dinamo je doživio upravo od Nacionala.

Međusobna utakmica u prvom dijelu sezone igrala se u Fusio centru koji je bio ispunjen do posljednjeg mjesta. Gromoglasna podrška s tribina ipak nije bila dovoljna da Modri izbore pobjedu. Jaka obrana, Goran Škorić koji je još jednom imao nekoliko sjajnih reakcija i dvije odlične, ali nerealizirane šanse Kanjuha i Pezelja nisu bile dovoljne da bi Dinamo iznenadio Nacional. Utakmica je završila rezultatom 4:0 u korist momčadi Nacionala. Dinamovu su mrežu pogodili srpski reprezentativac Kocić dva puta, te jednom Grbeša i Novak.

 „Utakmica protiv Nacionala će pokazati gdje smo u ovom trenutku. Naš osnovni cilj se zna, a to je plasman u playoff i za sada smo na pravom putu da to i ostvarimo. Sigurno je da je momčad puno posloženija u odnosu na prvi dio sezone i rezultati to potvrđuju. Želimo nastaviti dominaciju na domaćem terenu pobjedom protiv Nacionala. Znamo da to neće biti lako, ali dojma sam da ćemo baš u srijedu pružiti dobru partiju i uz pomoć naše sjajne publike uspjeti doći do velike pobjede. S jedne strane mi je drago da se protivnik opterećuje našom igrom jer to znači da nas respektira i da je svjestan protiv kakvog kluba igra dok s druge strane to znači da su sigurno jako koncentrirani i motivirani za utakmicu. Mi moramo isključivo gledati sebe i svoju igru jer mislim da je sve na nama, ukoliko budemo hrabri, odlučni i koncentrirani u obrani ostvarit ćemo novu pobjedu. Cjelokupna futsal javnost priča samo o dva kandidata za naslov, Dinamo želi pokazati da se može ugurati u borbu za naslov, a  nema bolje prilike od utakmice u srijedu da se to pokaže.“ svoja očekivanja s nama je podijelio lider Dinama – Matija Đulvat.

Kapetan je poslao i prigodnu poruku za sve navijače i članove kluba:  „Želim svima zaželjeti sretan Uskrs i pozvati sve ljubitelje sporta i dobre atmosfere da dođu u Dom sportova 30.03. (srijeda) od 20h i  osjete energiju koju će stvoriti najbolji navijači na svijetu. Uopće ne sumnjam da će uživati u pravom spektaklu na tribinama i na terenu.“

Klub poziva navijače da dođu već od 20 sati na druženje navijača uz ugostiteljsku ponudu u predvorju dvorane.

E. GRGIĆ