U proljeće 2017. godine dvojica volontera Futsal Dinama, a uz to redovitih sudionika nekoliko sportskih kvizova na razini Zagreba i Hrvatske, odlučila su pokrenuti projekt Dinamovih pub kvizova.

Prvenstvena namjera bila je ponovno potaknuti izgubljenu strast prema Dinamu kroz natjecanja u znanju o Dinamovoj povijesti ali još više početi okupljati zaljubljenike u plavu boju na druženjima gdje se događa, živi i diše samo – Dinamo!

Prvi Dinamov pub kviz održan je 26. travnja iste godine, na obljetnicu osnutka Dinamove preteče Gradjanskog. Te večeri u Trnskom su se natjecale čak 23 ekipe što je do danas ostalo rekordno izdanje. Nakon tog prvog uspješnog pokušaja Dinamovi pub kvizovi u idućim su godinama nastavili turneju po zagrebačkim kvartovima: Stenjevec, Dubrava, Dobri dol, Tkalča, Dugave, Gračani, Dolac, Trešnjevka, Ravnice, Sesvete i posljednji na Šalati.

U dosadašnjih 14 izdanja održano je 11 općih kvizova i 3 tematska. Opći kvizovi obuhvaćaju cjelokupnu povijest Dinama pri čemu se jedno pitanje zadaje iz vremena Gradjanskog (1911. – 1945.), jedno ili dva pitanja o navijačkoj skupini Bad Blue Boys te dva ili tri pitanja o MNK Futsal Dinamo. Dosadašnji sustav natjecanja na općim DPK bio je dva poluvremena s po 20 pitanja i eventualnim pripetavanjem dodatnim pitanjima za dobivanje pobjednika.
Tematski kvizovi koji se sastoje od 30 pitanja, bavili su se derbijem Dinamo – Hajduk, europskim utakmicama Modrih u čast europskog proljeća nakon pola stoljeća te konačno – u prigodi 20 godina od povratka imena Dinamo, razdobljem od 14.veljače 2000. godine do danas.

Isto tako, ekipa Dinamovih pub kvizova, koja se u međuvremenu brojčano proširila, organizirala je i kviz o Bad Blue Boysima te o MNK Futsal Dinamo.

Sudjelovanje na Dinamovom pub kvizu je besplatno, a sve što je potrebno napraviti je skupiti ekipu do 4 igrača i pojaviti se najavljeno ili nenajavljeno na mjestu održavanja kviza.

Dinamov božićni kviz

Pred Vama je video uradak s posljednjeg kviza. Što naši dragi natjecatelji imaju reći o samom kvizu, atmosferi, konkurenciji i pitanjima, ali ako Vas zanimaju i osvrti osebujnijih kvizaša na štošta drugo, pa tako i na politička zbivanja u susjednim zemljama, onda je ovo obavezno štivo za Vas 😂👇

Gepostet von Dinamovi pub kvizovi am Dienstag, 8. Januar 2019

Dinamovi pub kvizovi sa svojim igračima ali i sa svim Dinamovcima diljem Domovine i dijaspore svakodnevno komuniciraju putem Facebook stranice Dinamovi pub kvizovi gdje se osim informacija o natjecanjima redovito pojavljuju pitanja iz povijesti voljenog plavog kluba. U inboxu stranice zaprimaju se prijave ekipa za kviz odmah po objavi mjesta i vremena održavanja idućeg kviza. Tradicionalno iz stranice se tada pušta “plavi dim”!

Po statutu stranice pitanja se jedino ne smiju postavljati dan uoči i na sam dan održavanja kviza jer tada je propisana “predkvizna šutnja”.