U proljeće 2017. godine dvojica volontera Futsal Dinama, a uz to redovitih sudionika nekoliko sportskih kvizova na razini Zagreba i Hrvatske, odlučila su pokrenuti projekt Dinamovih pub kvizova.

Prvenstvena namjera bila je ponovno potaknuti izgubljenu strast prema Dinamu kroz natjecanja u znanju o Dinamovoj povijesti ali još više početi okupljati zaljubljenike u plavu boju na druženjima gdje se događa, živi i diše samo – Dinamo!

Prvi Dinamov pub kviz održan je 26. travnja iste godine, na obljetnicu osnutka Dinamove preteče Gradjanskog. Te večeri u Trnskom su se natjecale čak 23 ekipe što je do danas ostalo rekordno izdanje. Nakon tog prvog uspješnog pokušaja Dinamovi pub kvizovi u idućim su godinama nastavili turneju po zagrebačkim kvartovima: Stenjevec, Dubrava, Dobri dol, Tkalča, Dugave, Gračani, Dolac, Trešnjevka, Ravnice, Sesvete i posljednji na Šalati.

U dosadašnjih 14 izdanja održano je 11 općih kvizova i 3 tematska. Opći kvizovi obuhvaćaju cjelokupnu povijest Dinama pri čemu se jedno pitanje zadaje iz vremena Gradjanskog (1911. – 1945.), jedno ili dva pitanja o navijačkoj skupini Bad Blue Boys te dva ili tri pitanja o MNK Futsal Dinamo. Dosadašnji sustav natjecanja na općim DPK bio je dva poluvremena s po 20 pitanja i eventualnim pripetavanjem dodatnim pitanjima za dobivanje pobjednika.
Tematski kvizovi koji se sastoje od 30 pitanja, bavili su se derbijem Dinamo – Hajduk, europskim utakmicama Modrih u čast europskog proljeća nakon pola stoljeća te konačno – u prigodi 20 godina od povratka imena Dinamo, razdobljem od 14.veljače 2000. godine do danas.

Isto tako, ekipa Dinamovih pub kvizova, koja se u međuvremenu brojčano proširila, organizirala je i kviz o Bad Blue Boysima te o MNK Futsal Dinamo.

Sudjelovanje na Dinamovom pub kvizu je besplatno, a sve što je potrebno napraviti je skupiti ekipu do 4 igrača i pojaviti se najavljeno ili nenajavljeno na mjestu održavanja kviza.

Dinamov božićni kviz

Pred Vama je video uradak s posljednjeg kviza. Što naši dragi natjecatelji imaju reći o samom kvizu, atmosferi, konkurenciji i pitanjima, ali ako Vas zanimaju i osvrti osebujnijih kvizaša na štošta drugo, pa tako i na politička zbivanja u susjednim zemljama, onda je ovo obavezno štivo za Vas ??

Gepostet von Dinamovi pub kvizovi am Dienstag, 8. Januar 2019

Dinamovi pub kvizovi sa svojim igračima ali i sa svim Dinamovcima diljem Domovine i dijaspore svakodnevno komuniciraju putem Facebook stranice Dinamovi pub kvizovi gdje se osim informacija o natjecanjima redovito pojavljuju pitanja iz povijesti voljenog plavog kluba. U inboxu stranice zaprimaju se prijave ekipa za kviz odmah po objavi mjesta i vremena održavanja idućeg kviza. Tradicionalno iz stranice se tada pušta “plavi dim”!

Po statutu stranice pitanja se jedino ne smiju postavljati dan uoči i na sam dan održavanja kviza jer tada je propisana “predkvizna šutnja”.

Dinamovi Online kvizovi

Za vrijeme pandemije koja uzrokuje bolest COVID-19, Futsal Dinamo je počeo organizirati Dinamove online kvizove. Za sada je održano 4 Dinamovih online kvizova, od čega su dva bila humanitarnog karaktera. Zanimljivo, na Božićnom online kvizu, “kantu” je dignuo vratar Futsal Dinama Ivan Pavlić, inače član ekipe Bratići.

Vječna ljestvica Dinamovih pub kvizova:

Dinamovi pub kvizovi vječna ljestvica