U debitantskoj utakmici u 1.HMNL Futsal Dinamo je 2015. svladao Potpićan 98 s 9:0. Nakon toga, Futsal Dinamo nije slavio na otvaranju sezone. Ta negativna tradicija nastavila se i danas. AFC Univestitas slavio je u Domu sportova II s 4:2 i upisao prvu pobjedu protiv Futsal Dinama.

Utakmica je krenula dinamično, igralo se visokim presinogom na obje strane. Plavi su imali više opasnih poluprigoda za postizanje pogotka u uvodnim trenucima utakmice, no svoje šanse nisu iskoristili Prgomet, Mužar i Grbeša. Potonji je u 10. zabio za vodstvo Dinama. Kanjuh je izveo korner, a Grbeša sjajnim volejem pogađa za 1:0. Ipak, vodstvo Dinama nije dugo trajalo. U 12. Ivan Gotovac izveo je slobodni udarac i efektno pogodio za 1:1.

Splićani su brzo sakupili pet prekršaja. Bajrušović je izveo korner, pogodio Prgometa u stajnu nogu i lopta je prevarila Piplicu za 2:1 vodstvo gostiju. Dinamo je nastavio s pritiskom, prilike su propustili Jakov Mudronja i Toni Vučković, a u 19. Plavi su dobili najbolju priliku za izjednačenje. Universitas je skrivio šesti faul i Dinamo je dobio deseterac. Grbeša je uzeo zalet, no Ivo Jukić brani. Ipak, splitski golman je prerano izašao i Grbeša je dobio novu priliku. Novi zalet, novi udarac i nova obrana Jukića.

Nekoliko sekundi kasnije, Universitas je skrivio novi faul! Treća ipak nije bila sreća. Grbeša je ovaj put savladao Jukića, ali umjesto u golu, lopta je odsjela na stativi. I kako to često u sportu biva, kada ne zabiješ, primiš. U zadnjoj minuti prvog dijela, Juretić je efektno zabio iskosa za 3:1 vodstvo Universitasa.

Dinamo u nastavak kreće agresivno, sa željom da smanji rezultat, no umjesto da iskoristi nekoliko poluprilika, Splitovci su stigli do prednosti od 4:1, Filip Kosor opalio je s lijeve strane i zabio od stative za tri razlike gostiju. Matija Đulvet uveo je golmana-igrača, a Dinamu se brzo takav stil igre isplatio. Čekol je izbio sam pred Jukića i plasirao loptu u kut za 2:4.

Dinamo je do kraja utakmice igrao s golmanom-igračem, no, nažalost, nije uspio zabiti i gosti se vraćaju u Split sa zaslužena tri boda.

Pred Dinamom je utakmica drugog kola kod novog prvoligaša Šibenika 1983 s kojim smo nedavno igrali na Šalati. Utakmica se igra idući petak.