U četvrtfinalu 1.HMNL 2019./20. Futsal Dinamo večeras (7. srpnja) s početkom u 20 sati u izravnom prijenosu na Hrvatskoj nogometnoj televiziji igra protiv gradskog rivala, Uspinjače Gimke.

Ovo će biti repriza prošlosezonskog četvrtfinala koje je završilo na jedinstven i nezaboravan način. No, iako su akteri i poprište (Dom sportova II) isti, ovogodišnje četvrtfinale odigrat će se u potpuno drugačijim uvjetima, atmosferi i formatu.

Za razliku od prošle godine, kada smo gledali tri epske utakmice, ove će se igrati samo jedna. Tko večeras pobijedi, u nedjelju ili ponedjeljak (12. ili 13. srpnja) igra polufinale. Tko izgubi, okreće se novoj sezoni. Ovaj put nema popravnog ispita. Ekipe nemaju pravo na loš dan.

Za razliku od prošle godine, kada su mnogobrojni navijači na tribinama emotivno proživljavali svaku sekundu svake od tri utakmice, ovogodišnji dvoboj odigrat će se pred 30-ak službenih osoba i volontera.

Međutim, iako će se utakmica igrati pred praznim tribinama jedna je stvar sigurna – nećemo biti sami!

“Budite sigurni da mi osjećamo vašu energiju, osjećamo kako trenutno vlada pozitivna atmosfera među svima nama zbog odličnih rezultata i uvjeravam sve da ćemo napraviti sve da na kraju svi zajedno slavimo.  Neće biti lako, ali svatko od nas u ovom trenutku VJERUJE da mi to možemo. Idemo dati sve od sebe idemo poduzeti sve što je u našoj moći da postanemo prvaci,rekao je u jučerašnjem kratkom intervjuu za našu stranicu Dinamov kapetan Matija Đulvat.

Futsal Dinamo je jedini hrvatski futsal klub koji u 2020. nije upisao poraz. Trenutno smo u seriji od pet pobjeda u nizu, tri u nastavku prvenstva, od čega je posljednja bila prošli petak protiv našeg današnjeg protivnika.

No, ništa od toga više nije bitno. Večeras kreće novo prvenstvo. Krećemo od nule. U ispisivanje povijesti.

Bad Blue Boyse i ostale naše navijače danas nećemo čuti, ali ćemo osjećati vašu prisutnost, vašu energiju i vašu vjeru.

Večeras igramo i ne predajemo se do posljednje sekunde. Do posljednje kapi krvi. Do posljednjeg čovjeka!

Dinamo – to si ti!

P.S. I za večerašnji dvoboj organizirano je zajedničko gledanje utakmice u CB Maratonac na Trgu Krešimira Ćosića, a svi koji žele mogu se priključiti akciji kupnje virtualnih ulaznica koje su pokrenuli naši Bad Blue Boysi.

UPLATNICA – FD DONACIJA