Futsal Dinamo u utorak u 20 sati igra četvrtfinale prvenstva protiv Uspinjača-Gimke. Utakmice se i dalje igraju pred zatvorenim tribinama (uz izravni prijenos na HNTV-u), ali igrači itekako osjećaju navijački entuzijazam za sve što slijedi.

U kratkom intervjuu, predsjednik i kapetan Matija Đulvat otkrio nam je svoja razmišljanja uoči početka onoga što smo željno čekali cijelu godinu.

Momčad je u sjajnoj rezultatskoj  formi, možemo li biti zadovoljni nastavkom prvenstva i u igračkom smislu?

“Cijelu polusezonu smo rezultatski odigrali dobro i s ove zadnje tri pobjede u nizu smo dokazali da to nije bio samo rezultat trenutne forme nego i stvarne kvalitete. Prvenstvo smo prekinuli na 3 mjeseca i nastavili smo ga rezultatski kao da se uopće nije prekidalo. Momčad je pronašla odgovarajuće mehanizme u igri i u potpunosti se upoznala tako da svatko zna što treba radit i koju ulogu ima, a to je ono čemu sve momčadi teže. Još uvijek ima prostora za napredak, pogotovo na našoj lijevoj strani gdje Šulentić, Gagulić i Grbić ukoliko samo malo podignu nivo svojih igara bit ćemo još puno bolji. Potencijal koji se krije u njima je jako velik i ako se “naljute” i odluče ga pokazati nitko nas neće zaustaviti!”

Navijači sanjaju velike stvari…

“Rekao sam i prije da je ovo posložena momčad koja može napraviti velike stvari, ali i da će trebati vremena da sve sjedne na svoje mjesto. Kanjuh je u ovom trenutku pravi lider koji osjeća da je pravi trenutak i siguran sam da će mu forma samo rasti, uz Čekola je naš najbolji igrač. Grbeša je u čudesnoj golgeterskoj formi i odlučuje gotovo svaku utakmicu, pivoti su u ovom trenutku naš najveći forte jer su sva trojica u sjajnoj formi (koji gol više ne bi škodio, ali dobro je i ovako). Mužar se bori i raste iz utakmice u utakmicu, uz dobar posao u obrani zabija i golove (4 ove sezone, a još je junior). Golmani su garancija: Herceg je cijelu sezonu odličan, a Maloševac je uskočio kao prekaljeni veteran i dao sigurnost koja nam je još više podigla samopouzdanje.

Sve ovo je lijepo, ali vrijedilo je samo do posljednjeg kola i utakmice sa Uspinjačom. Novo prvenstvo počinje sutra, ponovno protiv Uspinjače, znamo što nas čeka i koliki je ulog.  Vjerujem u ovu momčad i idemo po pobjedu, razmišljamo samo utakmicu po utakmicu, minutu po minutu.”

Navijači neće moći sutra biti u Dvojci, ali će sa strepnjom gledati utakmicu. Imate li kakvu poruku za njih?

“Pozivam sve naše navijače koji žive za ovaj klub i koji nas prate da se oboružaju strpljenjem, jakim živcima i da nas prate kao i do sada. Budite sigurni da mi osjećamo vašu energiju, osjećamo kako trenutno vlada pozitivna atmosfera među svima nama zbog odličnih rezultata i uvjeravam sve da ćemo napraviti sve da na kraju svi zajedno slavimo.  Neće biti lako, ali svatko od nas u ovom trenutku VJERUJE da mi to možemo. Idemo dati sve od sebe idemo poduzeti sve što je u našoj moći da postanemo prvaci.”

Sve dosad bilo je lijepo, ali tek sutra počinje ono za što živimo cijele sezone.

Ajmo Plavi!