Prošlosezonski play-off tromeč između Futsal Dinama i Uspinjače Gimke jedan je od najboljih play-off sudara u novijoj futsal povijesti. Gradski derbi, tenzije, neizvjesnost. Uspinjača Gimka slavila je u prvoj utakmici pred više od tisuću Dinamovih navijača. Dinamo je uzvratio na „gostujućem“ terenu u Kutiji šibica, a u majstorici Uspinjača je dva puta vodila da bi Dinamo golom Davora Kanjuha 15 sekundi prije kraja stigao do preokreta i pobjede!

Gotovo pa identičan scenarij dogodio se u prvom e-sport meču između ova dva kluba, koji se odigrao danas u trenucima kada se trebao igrati gradski derbi i najzanimljivija utakmica posljednjeg kola regularnog dijela prvenstva. Dinamo je došao do pobjede u doslovno zadnjoj sekundi utakmice!

Na otvaranju ovog četveromeča, Filip Novak i David Mataja odigrali su 1:1. Iako je Novak više držao loptu u nogama, Uspinjačin pivot je poveo te je kod 1:0 i u zadnjoj minuti kod 1:1 imao matne situacije koje nije uspio iskoristiti.

U drugom kolu Andrija Vrcan svladao je Ivana Obšivača s 3:1 u dosta izjednačenoj utakmici u kojoj je Vrcan dobrom igrom u nastavku uspio donijeti Dinamu prvu pobjedu.

U trećem kolu Vrcan je pobjedom Dinamu mogao donijeti ukupni trijumf, poveo je, no Mataja do kraja utakmice postiže čak pet pogodaka čime je potvrdio nadimak „Dinamovog krvnika“.

Prije posljednje utakmice između Novaka i Obšivača rezultat je bio 1-1-1 te je pobjeda u ovom dvoboju nosila ukupni trijumf, a remi majstoricu. Novak kreće odlično, do 25. minute na semaforu je pisalo 2:0, no Obšivač vrlo brzo uspijeva vratiti stanje na početak.

U nastavak utakmice Gimkin igrač ulazi bolje, stišče Novaka te u 73. pogađa za 3:2 i nevjericu Dinamovih navijača. No, na krilima Bad Blue Boysa, koji su navijali svih 120 minuta, Novak je stigao izjednačiti u 83., da bi do pobjede i ukupnog trijumfa stigao po isteku sudačke nadoknade! E-sudac dvoboj je produžio za dvije minute, a Novak je pobjednički pogodak zabio u 92:21!

Ovim putem čestitamo našim igračima na izborenom trijumfu, ali i igračima Uspinjače Gimke na sjajnim partijama i borbi.

Ovo je, nadamo se, tek prvi u nizu ovakvih dvoboja koje smo pokrenuli kako bismo zabavili naše i suparničke navijače u ova teška vremena samoizolacije i kada se na svijetu gotovo nigdje ne igra sport.

I da, želimo zahvaliti našim Bad Blue Boysima na sjajnom navijanju u sva četiri meča 😊