Ovih dana prostor ćemo posvetiti i našim sponzorima, podsjetiti se na razloge podrške članskom klubu te što im znači suradnja s Futsal Dinamom. Popis ponosnih sponzora Futsal Dinama možete pronaći OVDJE, a tekstove u kojima ih predstavljamo kroz zanimljive priče, OVJDE.

Danas ćemo predstaviti čak dva naša sponzora – proizvođača naše opreme te jednu od najvećih kompanija svih vremena NIKE i Football Maniju, NIKE-ovog partnera i distirbutera za naš Klub.

No, njih ćemo predstaviti na malo drukčiji način od ostalih sponzora, kroz priču o evoluciji Dinamovog dresa…

Još od osnutka kluba, želja njegovih članova i navijača je bila da klub gaji prepoznatljiv dinamovski i gospodski štih – kako izvedbama na terenu, tako i u svom vizualnom identitetu.  Izbor planetarno popularnog NIKE-a za dobavljača garniture dresova Futsal Dinamo bio je logičan izbor zbog jednostavnosti i ljepote stila koji taj proizvođač njeguje na svojoj opremi.  Od početka suradnje s NIKE-om, Futsal Dinamo promijenio je tri različite garniture dresova, od kojih svaka ima svoje specifičnosti koje ćemo predstavljamo u ovom članku.

Prva garnitura dresova s kojom su se naši navijači imali priliku upoznati dok je klub nastupao u 2.HMNL Sjever sastojala se, kao i uvijek, od tri kombinacije – domaće, gostujuće i treće. Kao domaćin, Futsal Dinamo nastupao je u ‘dinamovski’ plavoj majici s bijelom kragnom i bijelim obrubom na rukavima majice na kojoj je dominirao naš grb s istaknutim malim slovom ‘d’. Hlačice su bile bijele boje, a štucne plave. Ta kombinacija inspirirana je poznatom garniturom dresova koju je nosio NK Dinamo 1967. godine u pohodu na titulu Kupa velesajamskih gradova, te je i na ovaj način ovjekovječena na futsal terenima.

Ta prvotna garnitura dresova uključivala je još i gostujuću kombinaciju, koja je bila u potpunosti bijela, a na čijoj majici je odskakao plavi grb s ponosnim slovom ‘d’ koje je našim igračima ulijevalo snagu kad bi nastupali izvan matične dvorane bez gromoglasne podrške svojih navijača. Treća kombinacija dresova je bila slična gostujućoj, osim što je majica bila tamno modre boje.

Nakon provedene jedne sezone u prvoj ligi nastupajući u ovim navedenim kombinacijama, Futsal Dinamo po prvi put je promijenio garnituru dresova ostajući vjeran NIKE-u. Tri kombinacije nove garniture ponovno su odražavale jednostavnost i gospodski stil zagrebačkih plavih. Domaća kombinacija bila je u potpunosti plava, s malom bijelom crtom duž ramena te istom takvom crtom po strani majice. Kragna na domaćoj kombinaciji je zadržana i za ovo razdoblje. Hlačice, kao i štucne, bile su prepoznatljive plave boje. Kao najveći novitet, na stražnjoj strani majice, odmah ispod vrata, dodana je mala hrvatska zastava kako bi naši igrači u međunarodnim utakmicama predstavljali i našu domovinu.

Određene promjene zabilježile su i druge dvije kombinacije nove garniture. Gostujuća kombinacija ostala je, doduše, u potpunosti bijela izuzev spomenute zastave na leđima. Treća kombinacija postaje u potpunosti modra, prateći stil domaće i gostujuće kombinacije.

Nakon dvije uspješne sezone u drugoj garnituri dresova, Futsal Dinamo ponovno produžuje suradnju s NIKE-om kao dobavljačem sportske opreme. Riječ je kombinacijama koje su još uvijek aktualne i bit će aktualne do završetka tekuće sezone. Dinamo danas pred svojom publikom nastupa u moderno dizajniranoj majici, dinamovski plave boje, bez kragne, ali s malom bijelom crtom oko ovratnika. Grb kluba ostao je na istom mjestu, kao i hrvatska zastava na leđima. Hlačice su ponovno bijele boje, odražavajući već spomenuti ideal NK Dinama iz 1967. godine. Štucne su, naravno, plave boje.

Gostujuća kombinacija doživjela je uvjerljivo najveće promjene do sad. Nažalost, zbog tragične pogiblji trojice naših igrača, uključujući i osnivača te prvog trenera momčadi, gostujuća kombinacija je u potpunosti crne boje. Osim zastave na leđima, na desnom rukavu gostujuće majice nalaze se imena naših članova koji su nas prerano napustili i to redom: Oskar, Capi, Čuljo. Ispod njihovih imena nalazi se vez hrvatskog pletera. Na taj način znamo kako su naša tri plava anđela uvijek s našim igračima na terenu.

Treću kombinaciju iz aktualne garniture nismo imali priliku često vidjeti na utakmicama našeg kluba, ali svi oni koji su sredinom veljače zatekli u Vukovaru mogli su svjedočiti nastupu naše momčadi u toj kombinaciji. Metalik siva majica kojom dominira plavi grb s malim slovom ‘d’, te bijele hlačice i štucne, kombinacija je koju su naši dečki nosili svega nekoliko puta u ovom razdoblju.

Spomenuli smo već kako završetkom tekuće sezone Futsal Dinamo ponovno mijenja garnituru dresova, a aktualni domaći plavi i gostujući Oskar,Capi, Čuljo dres možete još uvijek nabaviti uz popust od 20 posto. Bez obzira na neke manje promjene, uvjereni smo kako će i budući dizajn dresova odražavati onaj pravi purgerski, gospodski te prije svega dinamovski štih i stil.