Tv

Tvrdu, čvrstu, taktičku utakmicu gledali smo večeras u Dvojci. Futsal Dinamo i Olmissum podijelili su plijen, te obje ekipe uzimaju po jedan bod. Futsal Dinamo odigrao je fantastično prvo poluvrijeme u kojem su Plavi dominirali, a na poluvrijeme otišlo se ‘samo’ s jedan razlike za Dinamo.

Dinamo je utakmicu otvorio na najbolji mogući način. Nakon faula na Pajaliću na rubu šesterca u 2. minuti utakmice, Čekol prizemnim dodavanjem pronalazi Periča koji se sjajno snalazi i pronalazi mrežu Olmissuma za 1:0.

Većinu prvog poluvremena gledali smo jako dopadljivu igru Dinama, a igrači Plavih stvarali su jako puno šansi pred Čizmićem na golu gostiju.

I treba to istaknuti. Nikola Čizmić bio je nesumnjivo prvo ime prvog poluvremena, a možda i cijelog susreta. Zaustavio je brojne udarce i prodore Dinamovaca u prvom poluvremenu.

A od sredine poluvremena, Dinamo je bio dominatna ekipa na terenu. Brojne prilike nažalost su propustili realizirati Šućur, Čekol, Perić, Konsuo, Novak, a Postružin je nakon jednog lijepog loba pogodio i prečku gola.

Unatoč odličnoj igri Plavih, na poluvrijeme se otišlo s 1:0 za Dinamo.

U drugom poluvremenu gledali smo nešto mirniju igru, ali svakako borbeni futsal prepun taktičkog nadmudrivanja. Na golu Dinama, sredinom drugog poluvremena istaknuo se Pavlić s dvije obrane Sekuliću.

No u 33. minuti Olmissum ipak dolazi do izjednačenja. Kustura se izborio za jednu loptu na polovici Plavih te se lijepo snašao za izjednačenje na utakmici.

Do kraja utakmice gledali smo uglavnom prilike Dinama, ali sve dobre udarce obranio je vrlo raspoloženi Čizmić na golu zeleno-plavih. Posebno trebamo istaknuti sjajan udarac Nevena Zonjića koji je obrana Olmissuma ipak uspjela skrenuti u korner.

U posljednjoj minuti utakmice, Mužar i Perić ‘zakuhali’ su jednu situaciju pred golom gostiju, ali lopta je ipak završila u posjedu Omišana.

Utakmica u Domu sportova završila je podjelom bodova, a u sljedećem, 6. kolu 1.HMNL, Futsal Dinamo putuje po drugi put u sezoni na gostovanje u Split. Ovoga puta, domaćin će biti Torcida, a utakmica će se odigrati u petak 18.11. Više detalja o tom susretu donosimo uskoro.