Igrači Futsal Dinama u petak su se zaputili na jaki međunarodni turnir Futsal Maniacs Trophy u Švicarskoj. Na turniru će, uz Futsal Dinamo, nastupiti prvak Švicarske AFM Futsal Maniacs prvak češke FK Era-Pak Chrudim i doprvak Portugala, slavna Benfica.

 

U subotu, 3. rujna Futsal Dinamo će se u polufinalu sučeliti s Chrudimom u 17 sati. Finale i utakmica za treće mjesto igraju se u nedjelju, 4. rujna.

 

Chrudim je aktualni prvak Češke. U razdoblju od 2004. do danas osvojili su čak 12 naslova državnog prvaka. Prvaci države nisu bili jedino u sezoni 2005/06.  Zanimljivo, svake godine prvak Češke igrao je u Elitnoj rundi UEFA Futsal Cupa i predstavljat će pravi izazov za našu ekipu.

 

U drugom polufinalu (3. rujana, 19:30) susrest će se Benfica i domaćin turnira Futsal Maniacs koji su prošle sezone osvojili treći naslov prvaka Švicarske. Futsal Maniacsi ove sezone zapeli su u Preliminarnoj rundi UEFA Futsal Cupa upisavši sva tri poraza.

 

Futsal ekipa portugalske Benfice, jedna je od najboljih na svijetu. Prvaci Europe iz 2010. i prošlosezonski viceprvaci (u finalu su izgubili od ruske Ugre) te sedmerostruki prvaci Portugala, najveći su favoriti međunarodnog turnira. Prošle sezone u finalu portugalskog prvenstva izgubili su od gradskog rivala Sportinga.

 

Benfica je klub koji također funkcionira prema članskom modelu upravljanja, odnosno članovi kluba na demokratskim izborima biraju svoje vodstvo. Futsal Dinamo s Benficom se može susresti u finalu.

 

Nakon osvojenog turnira u Zadru, na kojem smo pobijedili selekciju Futsal Zadra i finski FC Kemi, nadamo se još jednom odličnom nastupu naših prvotimaca koji će biti sjajna uvertira za ono što nas čeka 9. rujna na Šalati.

 

Dinamo to smo mi!