Prvi put u povijesti kluba, Futsal Dinamovi juniori igrat će finale prvenstva Hrvatske! U polufinalu smo, unatoč dva zaostatka, pobijedili Uspinjaču Gimku 3:2.

Finale se igra u 15:30 protiv pobjednika dvoboja Aurelia – Universitas Split, a utakmicu ćete moći pratiti u izravnom prijenosu na YouTubeu.

Prvo poluvrijeme bilo je prilično izjednačeno s dobrim prigodama na obje strane. Dinamo je bolje otvorio utakmicu s udarcima Luke Bjelića, Kike Dragaša Selakovića te Luke Lovreka. Nakon početnog pritiska Dinama, slijedio je period dominacije Uspinjače Gimke.

Prvo je Filip Domiter obranio dva udarca domaćih napadača, a u 5. minuti Luka Gajski je efektno zabio za vodstvo Uspinjače. Domaćini su imali još nekoliko šansi, pogodili su i gredu, da bi završnica poluvremena pripala Dinamu. Bjelić je propustio jako dobru šansu, kao i Mario Šoštarić, da bi Dinamo izjednačio u – posljednjoj sekundi poluvremena.

Šoštarić je izveo aut, a Jure Jakovljević zabio gotovo s centra za 1:1.

Nastavak utakmice bolje otvaraju domaćini te je već u drugoj minuti Matija Lujić zabio za novo vodstvo Uspinjače Gimke. No, u razmaku od dvije minute, u 26. i 27., Dinamo je stigao do preokreta. Izjednačujući pogodak ponovno je zabio sjajni Jakovljević.

Dragaš je izveo korner, a Jakovljević krasnim volejom neobranjivo pogađa za 2:2. Minutu kasnije, Dinamo je u prednosti. Bjelić je u kontri uposlio Dragaša koji efektno pogađa za prvo, a ispostavilo se i konačno vodstvo Dinama.

Uspinjača je počela prijetiti udarcima s distance, no Domiter je u nekoliko navrata sjajnim paradama sačuvao našu mrežu. Dinamo su pobjedi mogli približiti Jakovljević i Marko Briški koji su propustili matne šanse. Jakovljević je izašao 1 na 1 s Patrikom Krnjaićem, no odlični golman domaćina ovaj je put izašao kao pobjednik. Briški je pak na asistenciju Bjelića iz blizine pogodio stativu.

Domaćini su se pokušali vratiti u igru s golmanom-igračem, no Dinamov blok bio je neprobojan.

Plavi igraju utakmicu za naslov prvaka Hrvatske.

Odmorite se mladi Purgeri koliko možete, a onda se – bacite na glavu.

Jer…

Dinamo – to ste vi!