U petak navečer u Dvojci Doma sportova, Futsal Dinamo ugostio je Futsal Goricu Epic Brozo u trening utakmici, a sve u sklopu priprema za nastavak sezone. Dinamo je na kraju uvjerljivo slavio, 7:2, iako je otpor protivnika slomljen tek na kraju utakmice. Utakmicu je okarakterizirao visok tempo igre obje ekipe.

Za Futsal Dinamo nastupili su: Ivan Pavlić, Ante Piplica, Luka Bjelić, Kristian Čekol, Danijel Dekanić, Kiko Dragaš Selaković, Antonio Konsuo, Tihomir Novak,  Luka Perić,  Zvonimir Šućur i Neven Zonjić. Po posebnom programu danas su trenirali su Kristijan Postružin i Toni Vučković.

U početnim minutama utakmice gosti su bili opasniji, prvo je Ivan Pavlić obranio jedan dalekometni udarac, potom su Taurusi pogodili stativu, a u 4. Nosu stigli i do vodstva. Lijepu akciju gostiju zaključio je Leonardo Mostarlić.

Na našoj strani prijetila su dva Novaka, Tihomir i Filip. U drugom dijelu prve dionice Matija Đulvat odlučio se na igru s golmanom-igračem, Dinamo je zaprijetio preko Kristiana Čekola i Kike Dragaša Selakovića, no i Gorica je imala svoje šanse, posebno je opasno bilo ua 18. kada je Bruno Jakovljević pogodio prečku.

Ipak, do odlaska na odmor Plavi su uspjeli izjednačiti. Akciju u kojoj su sudjelovali svi igrači naše momčadi zaključio je Zvonimir Šućur na dodavanje Danijela Dekanića.

Početkom drugog poluvremena gledali smo presing Dinama na vrata Gorice, a na vrata Dinama stao je Ante Piplica.

Stiskao je Dinamo, stezao obruč, a posebno je po desnoj strani terena bio raspoložen Filip Novak koji je prodorima po desnoj strani terena izluđivao obranu protivnika. Jednom povratnom loptom u 30. minuti, uposlio je Antonia Konsua čiji udarac završava na vratnici.

No samo dvije minute kasnije, upravo je Konsuo dodao Periću na vrhu šesterca, koji se sjajno okreće oko svog čuvara i pogađa za 2:1! Ali kratko je trajalo vodstvo Plavih. Josip Jurić je s distance ‘potegao’ te pronašao mrežu iza leđa Piplice, 2:2.

No Dinamo je u završnici ubacio u brzinu više i vrlo brzo stigao do novog pogotka. Kiko Dragaš Selaković uzima loptu posljednjem čovjeku Gorice te nakon trka pronalazi Tihomira Novaka na drugoj stativi koji bez većih problema pogađa za 3:2 te upisuje svoj prvijenac za Futsal Dinamo, čestitamo!

U 37. minuti – ponovno Perić. Izbacio se na udarac desnom nogom s 10-ak metara udaljenosti te efeketno pronašao malu mrežu za 4:2, a u istoj minuti Čekol je povisio na 5:2.

Do kraja utakmice, Čekol je povisio na 6:2, a Filip Novak sjajno je provukao golmanu Gorice loptu kroz noge za konačnih 7:2.

Dobrom izvedbom, Plavi su zaključili još jedan ispit na pripremama za nastavak sezone. Hvala Futsal Gorici na dolasku te čestitamo na dobroj utakmici visokog tempa.

Prvu utakmicu drugog dijela sezone Futsal Dinamo će odigrati 21. siječnja 2023. u Dubrovniku protiv Squarea. Više informacija o utakmici donosimo u narednim danima.

Dinamo – to si ti!